Stуkatурныe рabotыRabotы шtуkatурaStуkatуруStуkatуру dля рabotы

Tonkosloinaya wondpleister

 •  
  Sm111111

  Anders omstreeks een type van gips - tonkosloinoi welk is blij wijd werd door moskovieten tegen het eind 50 - beginneling 60 gg gegolden., Maar zeer eerstdaags werd vergaten.

  De wezenheid van deze methode in de volgend. Tonkosloinuiu wondpleister door de lijvigheid niet boven 10 mm gefit vandaan op de baksteen en beton vlakken.

  Alle ineens kan vstat vraag: Hoe, maar meteen? Zelfs zonder vuurtorens? Omdat wij, hoe wordt gesproken, "van de kindertijd" regel weten: Oshtukaturivanie zonder de bovenaardse alignement wordt beneden de termen van verondersteld die belangrijkste constructies (muren, plafonds, bulkheads) afwijkingen hebben van correcte positie: Niet bovenstaand1 100 hoogtepunten voor het vlak naar binnen gebouwen; Voor de plafonds verwerping van van de omlijning niet bovenstaand1 200 kanten van de huisvesting (lengtes van of breedte).

  Ja, wordt hoge nauwkeurigheid genodigd hebben. Maar ze is bereikbaar. Dit eerst schoorde anders in 1956 g. Bricklayers aanwezig dan in de Moskou van vertrouwen Mosstroi N 10. En is niet eenvoudig om te glinsteren door de handigheid. Tonkosloinaya wondpleister draagt van je welste aantal van direct abvantages. Hier is die schreef dan erover de gedeputeerdeen Gosarkhstroikontrolya: ''TECHNOLOGY is zeker progressief... Gaat leggend van 6 verdieping-rijden, en op vijfde als vroeg als blizitsya door het eind van de toebereiding naar het schilderstuk... Leggend van superieur kwaliteit, afwijkingen - millimetry... In de standaardmaat 8 m2 in de wijziging shtukatury zal 20 m2 uitlenen. Werk met behulp van sopla - en spenderen in twee tijdperk van kleinere verdunning. Vozdukhopronitsaemost muren in Zraza kleiner, dan in gebruikelijke technologie".

  Maar alle ineens op de tegenstanders van de methode voznik volgende vraag: "En hoe te zijn in de winter van? Omdat onderaan 0°C de inname van de verdunning houdt. En op het dit beantwoord in de trust Mosstroi N 10. Introducerend in de verdunning kali (koolstof dioxide kalium), zij verdiende noodzakelijke handelbaare menigte welk na ottaivaniya schonk ontzagwekkend strijkend.

  Hier is wat adviezen zij lieten naar ons. Concentratie potasha in de verdunning is aangewezen op de temperatuur van omringend lucht. In de min10...12°C nemen 3%-nyi verdunning potasha met de dichtheid met betrekking tot areometru 1,024. Dan beneden de temperatuur dat verdunning potasha heeft ruimere concentratie (zijn stelt laboratorium) vast.

  Ingewikkeld cement-calcareous verdunningen met morozostoikimi toevoegingen prigotovlyaiut op portlandtsementakh en shlakoportlandtsementakh munt300...500. De compositie van het cement-calcareous verdunningen1:0,2 4. Zullen niet aangeraad aan gelden putstsolanovye en magnezialnye shlakoportlandtsementy - zij bijzonder op zijn gemak worden bemachtigd.

  Leggend werd algemeen door de methode van zamorazhivaniya verdunning gedraagd. Voor de toebereiding van de verdunning zand podogrevali tot toe20...25°C, water ontleende aan boiler met de temperatuur27...30°C. Voor het dagblad veranderen kali better om van de avond toe te bereiden, om crystalls het behoorlijk werden opgelost.

  Muren voor de toepassing van de verdunning zorgvuldig gekuist van naledi en stof nemen. Zatirku vervulde totaliter20...40 min na de toepassing van de stratum van de wondpleister.

  Tonkosloinaya wondpleister werd met de achterstand op gedraagd1...2 verdieping van leggend welk bevoorraadde de noodzakelijk voorst van het werk.

  Was en derd argument op de tegenstanders van nieuwe methode: "Wat het? Komend op otzhivaiushchim natte werkwijzen?" Juist op 50 jaren het is noodzakelijke povsemestnoe de inleiding van "dor" gips.

  Wat op het dit om te zeggen? Om met te beginnen, en door fourty jaren oud monolitnuiu wondpleister het is onmogelijk om door verouderde methode te roepen. Seconde, tonkosloinuiu styazhku niet waarschijnlijk kan worden toegekennen om werkwijzen te bevochtigen. En, derde, tonkosloinaya wondpleister voor "dor" ook de voordelen heeft. Voor zijn vervaardiging niet noodzakelijke evenmin teplyaki, evenmin de permanente verwarming van de huisvestingen. Voor "dorre" wondpleister de noodzakelijke temperatuur van omringende lucht niet onderaan12...14°C.

  Het is nu, wanneer opnieuw is aanzienlijk postuur van de gebouwen van de baksteen, van beton bloc en zelfs van monolitnogo beton, tonkosloinaya wondpleister kan prigoditsya. Toespraak niet omstreeks de beton panelen van complete fabriek paraatheid, waar werkelijk shtukaturu op de stek om alles behalve niets te maken. Tonkosloinaya wondpleister vernam niet van wijde toepassing voornamelijk wegens onze gemeene hebbelijkheid weinig om van de kwaliteit van de arbeid over te denken.

  Zeg naar ander bricklayer, om het verrichtte millimetrovuiu nauwkeurigheid in leggend, het slechts usmekhnetsya. Maar er is een begeerte om te geloven die gelijkaardig "veselchakov" met de tijdperk zal allemaal kleiner worden, zal alle aan het werk mensen professionele trots terugkomen op, handigheid presenteren. Dan en tonkosloinaya wondpleister zal put naar haar plaats bezetten. Het is alle de meer die na eerst ervaringen tridtsatiletnei afgelegenheid wetenschappers kwamen in tbordurende techniek nieuw dit binnen. Hun adviezen lood onderaan.

  Bereid handelbaare verdunning op ondiep zand voor. Verdunning protsezhivaiut door bolter met de openingen 1,5 Kh 1,5 cm. In de lijvigheid nameta tot toe 7 mm het oorzaak op het vliegtuig voor een toelating, zorgvuldig razravnivaiut en zaglazhivaiut. In de lijvigheid nameta 10 mm verdunning oorzaak in twee toelating - obryzg en voedingsbodem.

  Beton en gipsobetonnye vlakken aline en peretiraiut polimertsementnym door de verdunning. In de vaste alignement van het vlak in het eerst geval vullen shvy tussen panelen polimertsementnym door de verdunning, dan veroorzaker de stratum van deze verdunning door de lijvigheid 5 mm, razravnivaiut, gomen.

  Voor de toepassing van de verdunning van het vlak moet ogruntovat door 7%-nym compositie polivinilatsetatnoi verstrooiing.