Stуkatурныe рabotыRabotы шtуkatурaStуkatуруStуkatуру dля рabotы

Speciale toevoegingen

 •  
  Sm111111

  Plastifikatory schrijven aan speciale toevoegingen - naar zeer talrijk gezin toe. Diverse toevoegingen zijn in staat naar impart naar de verdunningen en de meeste diverse eigenschappen.

  Plastifitsiruiushchikh toevoegingen ook behoorlijk wat.

  Klei - natuurlijk osadochnaya kweken. In shtukaturnykh verdunningen wordt gegolden als plastifitsiruiushchei toevoeging. Beste resultaten zullen uitlenen gelden van de klei in de vorm van het vocht dough.

  In de klei-plastifikatore moeten niet worden organische substanties in zodanig boelen gevormd, bij wie klei wordt in donkere kleur geschilderd. Protivopokazany en oplosbaar brine in de boel welk kan verschijning vytsvetov veroorzaken. Totdat om klei in de verdunning aan te dienen, zijn noodzakelijk te checken in universitair laboratoria huishield.

  Concentreert zich sulfitno-spirtovoi bards (SSB) - van otkhody fabricage van cellulose. Kom in het vocht, firma en poroshkoobraznom type vrij. Verg bescherming van uvlazhneniya. Worden gegolden als plastifikatora verdunningen cementeren. Worden in de boel 0, geintroduceerd1... 0.15% (in de berekening op dorre substantie) de menigtes van het cement. Handeling SSB is aangewezen op de chemische compositie van het cement. Daarvandaan boel dit plastifikatora zal aanraden in enkel gevallen om empirisch te specificeren.

  Plastifikator TSNIPS-1 - omylennyi arboraceous pek. Wordt gegolden op welke wijze toevoeging is om verdunningen te cementeren. Met betrekking tot dit mengsel typen van zwarte kleur. Breng zijn in het algemeen op stroiku in papierene knapzakken door de menigte 15 kg. Om te ontvangen noodzakelijke toevoeging (waterige oplossing), van soderzhimoe tas (15 kg) razvodyat, energiek razmeshivaya, in 200 l podogretoi tot toe20...30CC gieet. Te bewaren zodanig verdunning het is mogelijk van niet boven 7 dagen.

  Algemeen gelden3...6 l verdunning plastifikatora TSPIPS-1 op 1 m3 van verdunning cementeren. Elk meere exacte boel is aanraadde aan richten empirisch op.

  Mylonaft - van de zeep niet oplosbaar in het water van organische zuren. Behoeftes van voorzichtig met hem behandeling: Opslag in speciaal bezworene plaatsen, in speciale collo, verdedigingswerken van de zonnestraalen en atmosferische condensatie.

  Mylonaft - plastifikator voor verdunningen cementeren. Onkost het stelen empirisch vast. In het algemeen het stileert omstreeks 3 l op 1 m3 verdunning.

  Actief mineraal (hydraulisch) toevoegingen. Deze toevoegingen (natuurlijke wijze en kunstmatig) verwarren in tonkoizmelchennom type met de antenne linde, zatvoryaiut water en winst dough welk begonnen om in lucht te vereelten, kan om continueren en beneden het water te vereelten.

  Naar natuurlijke hydraulische toevoegingen houden:

  • Diatomity - alpene rassen presenterend het agglomeraat van pantsirei oeroude algen, nyne vormloos kremnezem. In loszinnige toestand 1 m3 diatomita weegt300...700 kg;
  • Trepely - ook alpen kremnezemistye kweekt. Zij tyazhelei diatomitov: 1 m3 weegt600...800 kg;
  • Opoki - uplotnennye diatomity en trepely;
  • Vulkanicheskie peply - kan in de natuur in de vorm van de loszinnige waterbekkens of deels uplotnennykh otlozhenii treffen;
  • Tufy - groot uplotnennye, stsementirovannye peply, door de dichtheid van stenig1100...1300 kg/m3. Aardige tufov - traces, dichtheid welk in izmelchennom toestand800...1000 kg/m3;
  • Puim - de meeste gemakkelijke kamnevidnaya ras poreuze gubchatoe constructie. Zijn dichtheid omstreeks 400 kg/m3.

  Naar kunstmatige hydraulische toevoegingen houden:

  • Kremnezemistye otkhody, aanvaardbaar in de aluinaarde uittrekking van de klei;
  • Obozhzhennye kleien - hen winnen, kunstmatig verbrandend argillaceous en koolzuurhoudend slantsy. Op timt deze rassen samovozgoraiutsya in verlatene otvalakh en lege shakhtnykh rassen gevende gerede obozhzhennye kleien;
  • Tank as en shlaki - firma en het product van szhiganiya enkel types van brandstof;
  • Domennye fijnmazige shlaki - winst in vyplavke werpen op ijzer. Hen van node snel okhladit, om impart melkozernistuiu structuur.

  Toevoeging vertragende omlaag inname, het is noodzakelijk om in het cement verdunningen zeer ongewoon te introduceren. Hieraan zich begeven leix in die gevallen, wanneer op wat-nibud speciale werken noodzakelijke afzwakking tegen gebruikelijke term gusteniya. Dan naar portlandtsementam voegen sernokisloe ijzer of de zwakke verdunning van sernoi zuur toe.

  En, omgekeerd, zeer van dikwijls zamedliteli inname van node in het werk met gipsovym verdunning.

  Praktisch zuiveren gipsovyi verdunning wordt niet gegolden, naar hem voegen linde toe. Zuiver alabaster als vroeg als door 4 min begint worden bemachtigd, en het eind van de inname bewandelt op geen later 30 min. Calcareous-gipsovyi verdunning de verreweg ruimere termen heeft van de inname. Als het is ontoereikend, dierlijke kleefstof voegen, buru toe.

  In de inleiding naar de verdunning van de kleefstof noodzakelijk om en kausticheskuiu sodu op de koers van 1.5% de menigte van de kleefstof toe te voegen. Als deze wil niet maken, kan kleefstof zagnit.

  Vocht kleeizvestkovyi zamedlitel de inname van alabaster de meest gemakkelijk van de toegang voor de toebereiding in de omstandigheden stroiki en wijd wordt gegolden. In de compositie het dierlijke kleefstof (plitochnyi galerita of vocht), linde-pushonka of calcareous dough en water.

  Plitochnyi kleefstof preliminarily weken in het water op8...12 ch - tot toe compleet nabukhaniya. Dan een deel van kleefstof en een onderdeel (met betrekking tot gewicht) apprise plaats in boiler en overloop door 5 delen van waterhoudend. Zal zakipet, later, pomeshivaya, tomyat op klein vuur uitlenen4...5 ch. In het boek-zegel op boiler riskoi opmerking hoogte soderzhimogo (het moet niet zijn hoger boven 2/3 volume van boiler), in de werkwijze van de wasem dolivaiut water tot toe gewaagdheden.

  Kleevoi verdunning na varki verdunnen door koud water met zodanig berekening, om per de kilogram van laste kleefstof in recalculation op dorre substantie werd 9 l wateren gekomen. Zodanig zamedlitel heeft 10%-nuiu concentratie.

  Hoe om, hoeveel zamedlitelya van node op zames calcareous-gipsovogo verdunning of gipsovykh mastik vast te stellen?

  Het is bijvoorbeeld, voor de receptie 10 l calcareous-gipsovogo verdunning kan worden in het water daarvoor zatvoreniya 0.1 l zamedlitelya begiftigd. Hiervan berekening moet de kleine gedeelte van de verdunning koken en door ieder 5 min om erin te verzaken en maar meteen om erbuit de homp van de bedrading door de diameter 1, te nemen5...2 mm. Door wat dat tijdperk voetspoor op de verdunning na de volgende verlaging van de bedrading zal zaplyvat - verdunning verlorene vluchtigheid uitscheiden met. Noodzakelijke zasech tijdperk van de beginneling zatvoreniya tot toe de vluchtigheid aderlating. Als ditmaal meer 50 min, dan dosering zamedlitelya moet zakken, als kleiner 35 min - om uit te breiden.

  Besta anders van poroshkovye zamedliteli de inname van de verdunning, bijvoorbeeld, de meeste verbreid gruis BS. Maar poroshkovye zamedliteli bijzondere voorwaardes vergen voor de toebereiding van de verdunning, op de constructie stekken van hen moeten vervaardigen het is onmogelijk. Hen brengen hier in gereed type.

  Empirisch of met betrekking tot recept noodzakelijke boel zamedlitelya, het overloop (vloeiend) of zasypaiut (gruis) in waterhoudend voor zatvoreniya verdunning, jumble tot toe complete opheffing (vastgesteld30...45 met), dan zasypaiut het overblijfsel van de samenstellende en jumble tot toe de receptie van eenvormige handelbaare mengeling.

   Volgende pagina >