Stуkatурныe рabotыRabotы шtуkatурaStуkatуруStуkatуру dля рabotы

Zand van De vesuvius

 •  
  Sm111111

  Van nezapamyatnykh tijdperken bouwt zelf persoon behuizing. Wat maar materielen niet pereproboval het! Grot, zemlyanka, stulp van wat het zal noodzakelijk - allemaal betaamde op eerst porien. Nader ging in de motie boom, natuurlijke wijze stenig. En, tenslotte, beheerste om de stenig van kunstmatig op de basis boekband agenten te maken. Wanneer dit voorkwam? Niemand vandaag met de nauwkeurigheid zullen niet zeggen. Slechts dopodlinno geweten, door die zodanig geheim erop hield anderse oeroude romeinen na. Op de hellingen van De vesuvius zij namen vulkanicheskii zand. Bevochtigde het - en door meerdere weken massa dit draaide zich in skaloobraznuiu ras. Zand van De vesuvius ging algemeen op de oprichting van het mannelijk lid van de havens - romeinen wisten die zout water niet enkel niet razmyvaet hen rukotvornuiu afgrond, maar maakt duidelijk zijn quitte prochnee.

  Zand van De vesuvius (en dan staal om lijkend op ernaar te vinden en in andere plaatsen) riep betumom. Om te besparen dit voorop in gedragse beta's boekband, in betum staal om van kusochki gebruikelijk stenig toe te voegen, en riep deze toevoegingen tsementumom op.

  Khodili jaren. En praktisch was utrachen de methode van de fabricage van kunstmatig stenig. Vertel die koe-waarin mensen de residuen vonden van wat die onbegrijpelijke constructies. Een daarvan, bijvoorbeeld, ontdekte beneden Keulen. Verlangde om dit old stone voor nieuw postroek te benutten, van maar stenig-die in geweten toen afbeelding is ongedeeld vernam niet. Hoeveel evenmin zocht muren onder, in geen geval kon shvov, leggend niet ontdekken. Besliste dat dit tvorenie niet van menselijk hands en afviel af te gronde richt.

  Maar Roomse ervaring niet ischez bessledno. In oeroude literatuur verbleven archief omstreeks fantastisch zand van De vesuvius, adviezen, op welke wijze het om te benutten. En de lezers van oeroude boeken Werden gevonden. Potikhonku "betum" en "tsementus" opnieuw staal om mensen terug te komen op.

  Moet op zeggen dat zelve deze titels met de tijdperk gingen diverse besef-lager wijzigingen onder. In het eerst geval "betumom" staal om en andere boekband te noemen. Voetspoor dit verbleef, bijvoorbeeld, in de titel "asfalteren", veel gebruikte nyne in asfaltirovanii straten.

  Later "betumom", door "beton" als vroeg als benoemde mengeling boekband met droblenym stenig. En zelve droblenyi stenige utratil de aanvankelijke titel. "Tsementumom", door het "cement" at een gloren van de staal niet duidelijk waarom om alle boekband te noemen. Tot toe onze tijdperken opzenden en verbleven in gewoonlijk naar ons gevoelen-lager betekenis beton is een waterige mengeling boekband met zapolnitelem en cement - boekband.

  Maar cement in onze betrekking - niet boekband over het algemeen, en totaliter bepaald het type. Wij weten behalve het het en behoorlijk wat andere. Het is bijvoorbeeld, gebruikelijke klei - opvallend, deze eerst boekband gebruikt door persoon in alledaags leven. Met de klei was eenvoudig om te gelden: Zatvoril door het water, nanes verdunning waar tvloeit-in leggend van furnaces, obmazke huizen en t voor. P. - En wachten, poosje podsokhnet.

  Ruimere streven vereisten linde. Het is moeilijke om te zeggen, die eerst de technologie ontwikkelde van zijn receptie. In de literatuur getroffen die zijn toegepaste anderse oude grieken, maar belated, dan schenen hun wereldwijd gewetene paleisen en tempelen, zo als Parfenon in De athene. De bloc van dit gebouw worden door niet gehecht noch verdunning, en behouden drijvend strak maar ten koste van wat met fantastische nauwkeurigheid podognany bij elkaar.

  In ons in land eerst wondpleister scheen in Kiev Rusi, oeroude Novgorod, Georgia - dit postroiki schrijven aan XI-xii eeuwen toe. In het eerst geval shtukaturili maar tempelen, van later burger gebouw en, tenslotte, staal zo om van en behuizing huis uit te monsteren.

  Door aanvankelijke grondstof voor de receptie apprise hoe bindend voorlegt natuurlijke wijze steniging is een kalksteen. Het verbranden en winst zogenaamd linde-kipelku. Aannemersbedrijf bijster nou met de om haar worden kennismaakt. Zijn in de vorm wit komkov brengen op de stekken, door om later zatvorit water en om calcareous dough te krijgen of melk is een aanvankelijke grondstof voor calcimine.

  Een andere wijd rondgedeelde boekband - alabaster. Winst alabaster ook van de natuurlijke wijze stenig - dit is het geval genaamd dvuvodnyi alabaster. Het izmelchaiut, smoorhi, proseivaiut. Verschillende temperatuur nagreva, graad pomola zal verschillende boekband ontvangen.

  Als smoorhi alabaster tot toe150...200°C en proseivaiut door bolter met 400 openingen op 1 sm2, winst poluvodnyi alabaster, of alabaster. Verdunning van alabaster de meest bystroskhvatyvaiushchiisya - voor de beginneling het tverdeniya tamelijk 5 - zeven van de minuten. Maar kreeg artikel van de vervaardiging neprochno.

  Om te krijgen formovochnyi alabaster (waarvan, onder andere, de werkbladen maken van dor gips), noodzakelijk elk meer doordringend pomol. Hier benutten bolter, bij wie op 1 sm2 het is noodzakelijke 900 openingen.

  Namelijk poluvodnyi alabaster wijd gelden in de constructie uitoefening. Maar behalve het het bestaan en andere alabasters zijn alle materie in de temperatuur van het gebraad van de natuurlijke wijze stenig.

  Gebraad in200...300°C zullen alabaster met minder term tverdeniya, uitlenen dan op alabaster, maar in de verharding massa eigenen lager prochnostiu.

  Gebraad in500...750°C zal uitlenen dor alabaster welk over het algemeen kan worden niet bemachtigd.

  In750...800°C begint om hydraulisch alabaster (estrikh-alabaster) te formeren, en als om temperatuur anders op 200°C op te graven, dan willen krijgen normaal hydraulisch alabaster (het anderse naam architectonic of medisch). Het zeer op zijn gemak wordt bemachtigd, maar zal dichte en sterke menigte uitlenen.