Stуkatурныe рabotыRabotы шtуkatурaStуkatуруStуkatуру dля рabotы

Rol zapolnitelei

 •  
  Sm111111

  Omdat inkrimping is een zeer serieuze willen verhindering op de wegen naar prochnosti shtukaturnogo coatings, halte in meer detail op de aanleidingen, zijn genererend.

  Inkrimping is aangewezen op de beschikking tverdeniya boekband en van de boel en compositie zapolnitelei. Het feit is dat water komende verdunning, gaat niet geheel op chemische reactie. Elk onderdeel zijn eenvoudig in beslag neemt dieptes tussen de zandkorrels, en dan bezwijmt vertrekkend in verdichtende menigte van hol.

  Als naar het moment van de wasem van het water boekband heeften nog niet voldoende prochnosti verkregen, dan massa voor de rekening van de gevormde dieptes zal inkrimping uitlenen.

  Te verhoeden dit helpt correcte selectie zapolnitelei. Het is belangrijk, om de zaadkorrels van hen hoe er is in staat mogelijke plotnee soprikasalis elkander specifiek karkas, naar het afschrikmiddel inkrimping gevormd. Dan en medlennotverdeiushchie verdunningen zullen niet naar de uitgebreidheid verspelen.

  Wordt inkrimping in de verdunningen met bystroskhvatyvaiushchimisya boekband (alabaster e.a. niet gezien.). Tverdenie zodanig verdunningen bewandelt op van de eerdere complete wasem van het water.

  Omdat in shtukaturnykh de werken van prochnost verdunning zelfs minder betekenis heeft, dan de afwezigheid van de inkrimping dat kleine uitspatting zapolnitelya minder gevaarlijk, dan uitspatting knoopt.

  Wij zagovorili omstreeks het zand - een van samenstellende elk verdunningen - en zien die het akkoorden essentiele invloed op de kwaliteit van de wondpleister, hoe, natuurlijke wijze, en andere componenten van de verdunning: Zapolniteli, toevoegingen, water. Wij willen halte in meer detail op alle dit samenstellende en hun invloed op de eigenschappen van de constructie verdunningen.

  Het is allereerst, willen conversatie continueeren omstreeks het zand.

  Op ruime rastvornykh knooppunten bestaat regel eenvoudig naar admeasure elk zanden in noodzakelijke boel, niet maar ook om, door te weten wat eigenschappen zand eigenen. Met het dit uitdraaien op uitzicht de volume stelen van de dieptes in het zand van en krupnost het zaadkorrels vast. Voor de verschillend strata van de verdunning van noodzakelijke peschinki verschillende grootte. Voor bovenste (nakryvochnogo) van stratum zij moeten 0, zijn3... 1,2 mm, voor de eerst strata van de voedingsbodem worden door de grootte tot toe 2,5 mm verondersteld.

  Voor de vereenzelviging van de dieptes nemen ruimere glazene beker (door de capaciteit 1,5 l), nalivaiut er 0.4 l. Dan doordringend struikoi vsypaiut strikt admeasured 1 l zand. Laten wij dat hoogte vermoeden van het water in de beker werd tot toe zegel 1,1 l getild. Maar wij namen 0.4 l wateren van en 1 l zand, en kreeg in de hoeveelheid niet 1,4 l, en op 0.3 l kleiner. Dit cijfer en zal ons de volume van de dieptes in het zand tussen het zaadkorrels welk bezet water tonen aan.

  Krupnost zaadkorrels stelen van opeenvolgende proseivaniem de bepaalde boel van het zand door bolters van verschillende krupnostiu cellen vast. Algemeen nemen bolters met cellen 1,2 en 0.3 mm. Verzuim 2 kg zand. Als op eerst bolter verbleef meer van 1 kg zand - het wordt ruim beschouwd. Als door bolter met cellen 0.3 mm zal overheen 1 kg doorbrengen, toen zand wordt ondiepte beschouwd. In het overblijfsel van de gevallen - middelmaat met betrekking tot krupnosti.

  Voor de elk meere accurate vaststelling van de compositie van het zand met betrekking tot krupnosti zaadkorrels de volledige pakket benutten van bolters van krupnostiu cellen van 0.15 tot toe 5 mm.

  Voor prochnosti verdunning better om ostrorebristyi zand - alpen, sherokhovataya vlak welk verschaffenen goed stseplenie met de boekband, te benutten vooral in calcimine.

  In shtukaturnykh verdunningen toepassing van ostrorebristogo zand tvloeit om verplicht voor calcimine uitgaande om voor, obkatannyi zand leix voor het cement een of anders te nemen in acht.

  Door best zand wordt zand kvartsevyi beschouwd.

  Zanden verdelen op onder:

  • Alpen - met hoekige zaadkorrels;
  • Ovrazhnyi - met quitte meere hoekige zaadkorrels;
  • Rechnoi - met zakruglennymi zaadkorrels;
  • Marine - ook met zakruglennymi kartelt, elk meere ondiepte, dan in rechnom.

  Behalve de configuratie van de zaadkorrels, zanden verschillen en door de tegenwoordigheid van de mengingen. Organische mengingen, en klei negatief de eigenschappen roeren van de verdunning. In alpen zand altijd zijn eigentijds de mengingen van de klei. In ovrazhnom - bovenste stratum wordt verontreinigd, en onderaan, waarin zand promyt door knarste water, - zuiveren. Strand-zand vormt brine en organische residuen. Rechnoi - de meest zuiver. Alle die voortvloeit om in de rekening in compilation van rastvornoi menigte te nemen, om het zand kwaliteit af te lezen. Dit is niet het geval moeilijk. Neem 3%-nyi verdunning kausticheskoi sody en erin zelfde boel verontrust van het zand. Door vierentwintig uren de kleur van het vocht zal het zand fitheid manifesteren: Als het leix nauwelijks gelige - erin geen organische mengingen, het is toepasbaar voor de verdunning; Geel en donker-buryi kleur spreken van neprigodnosti zand.

  Om organische mengingen moeilijk te schrappen. Door het water van hen zullen - noodzakelijk niet aandrijven of calcination, of wassend door alkalis, en dit kosten.

  Met de verhuizing kleien materie eenvoudiger: Ze met goed gevolg door vymyvaetsya water.

  Als vroeg als werd hoger boven gesproken die met betrekking tot genomen zapolniteliu nuanceren zware en gemakkelijke verdunningen (hen anderse naam consistent met de koude en hartelijk).

  Zware verdunningen - door de dichtheid 1500 kg/m3 en hoger bovenstaand. Gemakkelijk - door de dichtheid onderaan 1500 kg/m3.

  Toegepast als zapolnitelya natuurlijke wijze rechnye of, meer frequente, alpene zanden eigen ruime dichtheid, van vandaar en ruimere massa verdunning.

  Gemakkelijk (hartelijk) verdunning winst benuttend als zapolnitelya kunstmatig shlakovyi of pemzovyi zand is een poreus materieel, alsmede enkel domennye shlaki, asbest van en zelfs zapolniteli organische oorsprong - arboraceous-koolstof gering wijziging, opilki, fibra, van bonfire e.a..

  Verplicht samenstellend van de verdunning - water. Het is allereerst, ze moet zuiver zijn, drinkable, vormen niet van beduidend mineraal insluitsels.

  Het is belangrijk om in de verdunning de bepaalde boel van het water te introduceren. Vozmesh zijn meere standaardmaat - massa zal vloeiend, zal stekat met de muren worden, en, vysokhnuv, wondpleister zal ontoereikend ontzagwekkend zich ontpoppen. In het tekort van het water verdunning slecht lozhitsya op het vlak en otslaivaetsya.

  Het is bijstere inktkoker om met handelbaare verdunning te werken, en receptie het afhangt niet enkel van benutten van de noodzakelijke boel van het water. Help erbuit zogenaamd plastifikatory.