Stуkatурныe рabotыRabotы шtуkatурaStуkatуруStуkatуру dля рabotы

De eigenschappen van de verdunningen

 •  
  Sm111111

  In de constructie gebruik van verschillend type materielen en producten naar pa basis boekband gemaakt. Deze betons en verdunningen, bituminoznye materielen, alsmede de kunstmatige stenige producten van de fabriek aanmaak (fasonnye de details van de gebouwen, stenovye en potolochnye panelen, van het diverse type van tichel en t. P.).

  Omdat wij gedragen ons willen toespraak omstreeks de wondpleister die en beschouwen slechts attendent ernaar constructie verdunningen.

  Deze verdunningen met betrekking tot compositie en eigenschappen lijkend op met beton mengelingen. Verschil in wat in betons hiernaast met het zand door alle middelen zijn heden ruime zapolniteli - steengruis, ballast. In de constructie verdunningen introduceren slechts ondiepte zapolniteli. Omdat wijzend van deze verdunningen verreweg elk meer doordringend, dan van betons: Zapolnenie shvov, de verbinding van shtuchnykh materielen in leggende, bekleding van de vlakken door doordringende Defensie of decoratief stratum.

  Constructie verdunningen verschillen:

  a) met betrekking tot typen boekband (cement, calcareous, complex, verscheiden);

  b) met betrekking tot eigenschappen boekband (antenne en hydraulisch);

  c) met betrekking tot kin zapolnitelei: Zwaar (met gebruikelijke zanden) en gemakkelijk (met de zanden pemzovymi, shlakovymi en t. P.).

  Gebruik en speciale verdunningen, bijvoorbeeld gidroizolyatsionnye, zvukopogloshchaiushchie, decoratief.

  Naar alle verdunningen van prisushchi acht bezittende hun eigenschappen.

  1. Dichtheid - massa van de verdunning in de natuurlijke wijze toestand in bepaalde volume (bijvoorbeeld, massa 1 m3).

  2.  Prochnost - ableness te weer stellen zich te tegen diverse mechanische invloeden - te strijkt, naar de beenbreuken. Zijn wordt geadministreerd om door de beperking prochnosti in de druk van de stalen - kubikov door de grootte te karakteriseren 70.7X70, 7X70, 7 mm op de leeftijd van 28 dagen. Afhankelijk van die, in wat aandrang kubik wordt vernietigd, stelen postzegel prochnosti vast. Lig voor de constructie verdunningen van de postzegel 200, 150, 100, 50, 25, 10, 4, vast2.

  3. Poreusheid is een graad van de dichtheid van de menigte van de verdunning, de graad van de tegenwoordigheid van de dieptes in deze volume. Ego voorwaarde, op welke wijze wij willen nader zien, betreft van je welste aantal van navolgende eigenschappen.

  4. Teploprovodnost - ableness om warmte te verzuimen. Poreusheid hier ruimere rol speelt. Gewetene dat lucht - van slechte provodnik warmte. L namelijk het vult zamknutye porien. Vandaar, dan meer in de verdunning van zodanig porien, onderwerpen kleiner het teploprovodnost

  5 en 6. Vodopogloshchenie en vodopronitsaemost. Hier opnieuw op eerst plan gekomen poreusheid sturen, de beschikking van de porien door. Zamknutye porien verslinden niet waterhoudend, verzaken niet zijn skvoz de stratum van de verdunning. Als porien in napolnitelyakh openstelen, kunnen zij onze kunstmatige steniging in het heden stenig gubku vervormen.

  7. Morozostoikost - ableness om vernietigende de invloed van lage temperaturen te weer stellen zich te tegen. Verdunning moet bepaald prochnost tot toe draaien die, op welke wijze het zamerznet. Niet hebbend tijd worden bemachtigd, het in ottaivanii zal prochnost verspelen.

  8. Plastichnost, udoboukladyvaemost - de ableness van de verdunning te konfijten imparted naar hem vormen, niet rasslaivatsya, in de verharding niet treskatsya, niet osypatsya. Plastichnost wordt door hoofdzakelijk eigendom naar de boekband en graan door de compositie zapolnitelya vastgesteld.

  Plastichnost niet aangeraad verwarren van konsistentsiei verdunning wezen aangewezen op de waterhoudende boel in de verdunning.

  Besta totaliter bepaalde standaardmaaten gustoty, de woeligheid van de verdunning. In de omstandigheden stroiki door alle middelen noodzakelijk om te checken, beantwoordt beschikbare jullie hebben massa (brachten van centrale rastvornogo knooppunt of kookten op de plaats) om standaardmaaten in te stellen.

  Koнуc CtрoйCHИЛ

  Vijg. 1. Kegel StroiCHИЛ

  Met het dit uitdraaien op uitzicht bestaat eenvoudige huisvesting is een kegel StroiCHИЛ met de hoek in de top 30° en door de menigte 300 g. (Vijg. 1). Op de kegel lichaam er zijnen van de afdeling. Soppende kegel in gare verdunning, werker gaat af, op wat diepte het opustilsya. Verdunningen diverse benaming (voor obryzga, van de eerst of seconde stratum van de voedingsbodem, van nakryvochnogo stratum), verschillen en door de verschillende diepte van de daling.

  Prochnost verdunning hangt allereerst van de boekband af. De meest ontzagwekkend - verdunningen cementeren. Poosje dan hoger boven de postzegel van het cement die prochnee verdunning.

  Maar in brengende-burgerlijke constructie in de vervaardiging van shtukaturnykh werken cement en alle de meer vysokomarochnye cementeren verdunningen worden vergelijkenderwijs ongewoon gegolden. Het feit is dat cement van de rijwegen. En elk meere ongedeeld, goedkoere boekband zal verdunningen, totaliter bevoorradende vereisten geproduceerd naar de meest van de objecten van de behuizing-burgerlijke constructie uitlenen.

  Cementeer verdunningen van node in otdelke buitenste muren en huisvestingen met verhevene vochtigheid. Residentiele huisvestingen met normale vochtigheid shtukaturyat geldend zogenaamd complex of verscheidene verdunningen. Ingewikkelde verdunningen vormen cement en wat-nibud andere boekband (bijvoorbeeld, cement-calcareous verdunningen). Verscheidene verdunningen zatvoryaiut meerdere boekband, maar zonder het cement (bijvoorbeeld, calcareous-gipsovyi verdunning).

  Niet raadde eraan denken om dat verdunning wil prochnee aan, als begiftigen erin behoorlijk wat bindend. In alle noodzakelijke bar afmeting. Zogenaamde vette verdunningen - met een grote velen boekband - in tverdenii zal ruimere inkrimping welk vandaan buiten niet altijd geoorloofd uitlenen. En leunen verdunningen - met kleine inhoud boekband - verschillen door kleine inkrimping.