Stуkatурныe рabotыRabotы шtуkatурaStуkatуруStуkatуру dля рabotы

Kondig werkbladen aan

 •  
  Sm111111

  Werkbladen voor de Bask van de vlakken inevitably het is noodzakelijk raskraivat. Dat lengte gekomene boven dat breedte waar-die nabij de hoeken grote of gering - worden tussenvoegingen genodigd hebben niet; Dat vel of scheiden het noodzakelijk om te plooien, om te formeren usenki of luzgi. Alle die te maken niet zo is eenvoudig. Poosje in ons geen speciale pakket scheen van de huisvestingen en instrumenten, otdelochniki behoorlijk wat brandend khvatili. Zonder toegeefl zijnen voor verlegenheid willen zeggen die hier toe me regelde vele om zich te ontwikkelen: Speciale messen, reisshinu, malku, tafel-verstak e.a..

  Zo, willen beginnen met raskroya werkbladen. Het geschikt om op speciale tafel-verstake (vijg zich te gedragen. 90). Het is maakte van de boom, heeft afneembare huik en lager glaswaar. Wanneer huik wordt afgedaan, glaswaar kan worden geplooid, met het dit uitdraaien op uitzicht tortsovye perekladiny worden met de lussen ondergebracht. Raskrytaya glaswaar heeft breedte 1200 mm gehuld - 250 mm. Enerzijds op de glaswaar er zijnen vertikaale paardenstal. Erop in vertikaale positie opiraetsya vel, als noodzakelijk om zomen te trakteren.

  Ckлadнoй ctoл-ceрctak dля рackрoя лhctoc gKЛ: a - c рabohem пoлofнhh; b - c cлofeннom dля tрaнcпoрthрockh chde; 1 - прodoльныe рamkh; 2 - пoпeрehныe рamkh; 3 - ctoйkh dля oпhрaнhя лhcta; 4 - рeшethataя kрышka ctoлa

  Vijg. 90. Skladnoi tafel-verstak voor raskroya GKL laakt:
  En - in aan het werk polozhnii; B - in de gehuld voor de verscheping type; 1 - longitudinal vensterramen; 2 - transversal vensterramen; 3 - paardenstal voor opiraniya vel; 4 - de cancellated huik van de tafel

  Aan het werk noodzakelijk otrezat van het vel de schrap van bepaalde breedte. Vel op verstak gestoken, het neemt direct mes (vijg. 91) en reisshinu (vijg. 92).

  Hof dля рeзkh ghпcokaрtoнных лhctoc

  Vijg. 91. Mes voor de hekje gipsokartonnykh werkbladen

  Reйcшhнa dля рackрoя лhctoc gKЛ: 1 - лhнeйka; 2 - dchfok; 3 baрaшkocый boлt; 4 - прodoльный cырeз; 5 - cmotрocoe otceрcthe; 6 - прoрeзь dля нofa; 7 - ceрхняя нaпрacляющaя плaнka; 8 - нhfняя плaнka; 9 - metaллhheckaя плaнka

  Vijg. 92. Reisshina voor raskroya GKL laakt:
  1 - lineaal; 2 - dvizhok; 3 - barashkovyi schuifslot; 4 - longitudinal vyrez; 5 - smotrovoe opening; 6 - prorez voor steken; 7 - bovenste gericht planka; 8 - lager planka; 9 - metaal planka

  Reisshina heeft te midden van lang prorez 6, bij wie gaat dvizhok 2. Laatst het is mogelijk in elk punt prorezi repare door middel van barashkovogo schuifslot.

  Dvizhok hedenen van hout planku door de lijvigheid 14 mm, bij wie van de achterk kant wordt erbuit paz op de breedte van de lineaal, gesneden waarbij dvizhok in de shift niet soskakivaet en niet perekashivaetsya.

  Op dvizhke bestaan twee prorezi: In het hoofd - voor rezhushchego mes, en chut onderaan - smotrovoe opening 5 toestaan te mes vestigen op de noodzakelijke afdeling van de lineaal. Vestig mes met zodanig berekening, om het rezhushchaya onderdeel kwam voorwaarts van dvizhka op 2 mm.

  Gericht planka reisshiny bestaaatt uit twee planok gehecht barashkovym door het schuifslot 3. Lager planka 8 op 5 mm dikker gipsokartonnogo van het vel.

  Op het vel activeren verstak, richten reisshinu op, gericht planku door prizhimaiut hand liet naar het vel boord.

  Dvizhok met ingeschoven erin mes consolideren op zodanig afstand van de boord van het vel, van wat breedte noodzakelijk om schrap te winnen. Prizhimaya gericht reisshiny naar de boord van het vel, werker begint om reisshinu op ons over te boeken, door de rechterarm prest het mes handhold.

  Op het vel vertoeft naar parallele boord nadrez door de diepte 2 mm. Als van node helemaal otrezat schrap, mes verzuimen onderaan, maken anders nadrez of twee, poosje niet prorezhut vel naskvoz.

  Naar nadrezu stratum van het karton begeven zich alsdan, wanneer noodzakelijke zagotovit werkbladen voor otdelki hellingen, van de hoeken.

  Als stuwing inner hoek (luzgu), nadrezannyi vel van node is eenvoudig peregnut - en kan worden zagotovku op de plaats ingestellen.

  Voor otdelki protrusive ugolkov (usenkov) zo zal niet gedragen. Het is van node anders naar de wijzer met de strata van alabaster - anders zo vel zal niet plooien.

  In dit geval vel peregibaiut met betrekking tot plaats nadreza (hoe voor luzga), een aanvang nemen vertikaale positie, opiraya op de paardenstal verstaka. Door speciaal fout mes (verbuiging van de kling niet gelaten naar rezhushchei zoom zadirat het vliegtuig van het vel) doen hoek-wijs 45° vstrechnye faski van beide leden van de zomen van peregnutogo vel, preliminarily bevochtigende hen af. Op de vijg. 93 wordt fout mes voor snyatiya fasok en zagotovki voor de Bask van de hoeken gepresenteerd.

  Kрhcoй нof dля cняthя фacok (a) h зagotockh dля obлhcockh лузgoc (b) h уceнkoc (c)

  Vijg. 93. Fout mes voor snyatiya fasok (en) en zagotovki voor Baskisch luzgov (b) en usenkov (in)

  Voor vyborki pazov kan gebruikt en speciaal elektrorubankom (vijg zijn. 94) beslecht op de basis elektrosverlilki En - 74. In shpindele elektrosverlilki wordt gebruikelijk auger met betrekking tot metaal, zatochennoe hoek-wijs 90° geadapteerd.

  Cпechaльный элektрoруbaнok dля cыboрkh пaзa

  Vijg. 94. Speciaal elektrorubanok voor vyborki paza

  Vyborka paza op gipsokartonnom vel wordt verricht op de tafel met betrekking tot lineaal (ze krepitsya om twee barashkami) op te stellen, met betrekking tot welk door liet plank gedrag rubanok. Frezerovanie moet van de zoom van het vel, veeleer beginnen dan van middellang, om auger lager op het vliegtuig van het vel, niet povelo instrument.

  Het is mogelijk mekhanizirovat en kondigen werkbladen aan. mak Dit door middel van handmatige diskovoi pily diameter150...200 mm zonder zubev de snelheid van de aswenteling van de plaat 2700 min - 1. Werk gedrag ook op de tafel-verstake met gericht batten.

  Niettemin moet vermanen die mekhanizirovannyi aankondigen en vyborka paza worden, helaas, geducht pylevydeleniem vergezeld. De een jaar durende ervaringen van diverse methodes pyleulavlivaniya tot toe nu schenken niet resultaten gezocht. Daarvandaan naar mekhanizirovannomu willen aankondigen scheep gaan leix in ruimere volume van workses en het verrichten in speciaal bezworene plaatsen.