Stуkatурныe рabotыRabotы шtуkatурaStуkatуруStуkatуру dля рabotы

Mastiki

 •  
  Sm111111

  Wanneer dorre wondpleister slechts scheen, het werden muren zonder de verdunning toepassing uitgemonsterd. Beneden ieder vel beslecht van hout vensterraam-karkas en pribivali vel door de draadnagels. Van hout karkas en nu aannemersbedrijf benutten, erover zal onderaan verteld worden.

  Maar krepit werkbladen op de verdunning en op mastike udobnei en goedkoper, hoewel enkel en dat dit beschouwen in elk graad complete verklaring van afstand stremt van "natte" methodes otdelki. Niettemin op het karkas verhuizingen vandaan respectievelijk veel moeilijk om spant te -verkrijgen, en beneden de werkbladen blijven dieptes. Ja en shvy op de muren zullen falen, juist om te vergasten, om impenetrable een of anders te maken.

  Mastik voor nakleiki van de werkbladen geweten behoorlijk wat. Voornamelijk hen krepili op mastike van zuiveren alabaster, scheidden door waterhoudend.

  Latere gipsovye mastiki staal om met betrekking tot recept toe te bereiden, waar kwam met betrekking tot gewicht in% binnen: Constructie alabaster - 70, krijt - 28, dextrin - 2 en water - tot toe noodzakelijk konsistentsii.

  Gebruik gipsokleevuiu mastiku - de mengeling van de constructie alabaster met 2%-nym de verdunning van dierlijke kleefstof.

  Voordelig, rendabel was in de tijdperk peno-gipsovaya mastika, in de aanmaak welk werd besteed aan30...35% kleiner alabaster, dan in de aanmaak gipsovoi. Door het component zijn gediende schuim kookte op gidrolizovannoi bloed of mylnom wortel. Hier op de obemnuiu het deel van alabaster beretsya 0.5 delen van schuim; De boel van het water en zamedlitelya inname beretsya met zodanig berekening, om zames werd voor bemachtigd20...40 min.

  Echter technologie van de toebereiding dit mastiki is blij ingewikkeld. Ja en het is onmogelijk om zich te vergeten die mylnyi wortel toxichen; Zagruzku, varku, van rozliv het gerede zetsel voortvloeit om in respiratorakh zich te gedragen.

  Een jaar durende uit te scheiden met uitoefening berokkende Moskou aannemersbedrijf om op drietal mastikakh: Gipsovoi, gipsoopilochnoi en sulfitno-gipsovoi. Compositie gipsoopilochnoi mastiki meerdere varirovalsya met jaren.

  Het is bijvoorbeeld, het is mogelijk (met betrekking tot volume) nemen 4 delen van de constructie alabaster van ik brandmerk en 1,5 onderdelen arboraceous opilok. Als de alabaster van II merk, dan 4 onderdelen verwarren met 1 onderdeel opilok. Compositie zatvoryaiut door het water met de aanvulling calcareous-kleevoi de vloeistof in fijne druppels in een andere (van zamedlitel inname). Voorgaand introduceren met zodanig berekening, om mastika begon worden door bemachtigd30...40 min. Noodzakelijke boel zamedlitelya stelt laboratorium vast.

  Calcareous-kleevuiu vloeistof in fijne druppels in een andere prigotavlivaiut in de volgende weg. In30...50-litrovom doos weken kleefstof. Op 5 delen van water nemen 1 deel van plitochnogo kleefstof of 2 delen van kleefstof-galerty. Totaliter8...12 ch, wanneer kleefstof nabukhnet, het podogrevaiut. Kleefstof compleet opgelost, in de doos voegen 2 delen van calcareous dough en kipyatyat 5 ch toe.

  Bereid gipsoopilochnuiu mastiku in rastvoromeshalkakh gering kubieke inhoud (op toe40...80 l) (vijg. 89). In het eerst geval in smesitelnyi rol overloop water, dan van zamedlitel inname, later opilki en tenslotte alabaster. Jumble 4 min.

  Ractcoрocmechteль CO-46: 1 - рama- teлefka; 2 - oпoрнaя ctoйka; 3 - cmechteльный baрaboн; 4 - зagрузohнaя hactь baрabaнa; 5 - лoпcth cmechteльнogo caлa; 6 - руkaяtka dля пocoрota baрabaнa прh cыgрузke; 7 - прedoхрaнhteльнaя рeшetka; 8 - otceрcthe dля cыgрузkh рactcoрa; 9 - элektрodchgateль

  Vijg. 89. Rastvorosmesitel MET -46:
  1 - glaswaar - karretje; 2 - lager paardenstal; 3 - smesitelnyi barabon; 4 - zagruzochnaya het deel van rol; 5 - van lopsti smesitelnogo schacht; 6 - rukayatka voor de rol ommezwaai in de ontlading; 7 - preventieve afrastering; 8 - opening voor de verdunning ontlading; 9 - elektrisch motor

  Wanneer mastika is gereed en ontsloeg, elektrische motor wordt uitgeschakeld, rol noodzakelijk anders voorzichtig om masterkom en opnieuw zalit water met zamedlitelem te louteren. Nenadolgo sluiten elektrisch motor, om bijstere inktkoker otmyt muren in. Als nieuwe gedeelte mastiki van node niet maar meteen, blender in zodanig toestand kan worden voor een poosje gelaten en na om opilki te downloaden, alabaster, om zames te maken.

  Maar tegen het eind wijziging tvloeit blender zorgvuldig promyt voor en om afvalbak met oprokinutym onder de opbrengst opening te laten.

  Sulfatno-gipsovaya mastika. In toegepast werk otdelochniki waren wis die werkbladen van dor gips geplakt op van hout stichting of agglutineren met elkaar, op gebruikelijk mastikakh behouden drijvend slecht. Experimentiruya met verschillende composities, geprobeerd zatvorit alabaster door de verdunning sulfatno-spirtovoi bards. Sulfatno-spirtovaya bard is afscheiding tselliulozno-papierene industrie. Voor verschillende noodzakelijkheden op stroikakh zijn gebruik blij wijd. Bard schijnt te zijn vier postzegels: KBZH - concentreren bards vocht, KBT - concentreren zich ferm, KBP - concentreren zich poroshkoobraznyi en termopolimer - termoobrabotannyi polymer. Op stroiku meer dikwijls brengen KBT.

  Voor de toebereiding sulfitno-gipsovoi mastiki noodzakelijk mengsel SSB (sulfitno-spirtovaya bard), bereiden zijn tsentralizovanno, in speciale winkel toe. In boiler bracht met lopastnym schacht onder, nalivaiut preliminarily nagretuiu tot toe 90°C water en downloaden naar bard (100 kg KBT op 40l wateren). Podogrevaiut en razmeshivaiut tot toe complete opheffing bards van en de receptie van eenvormige menigte (op het dit verhuist vandaan Z...4ch).

  In het mengsel SSB, razogretuiu tot toe45...50°C, introduceren alabaster (het preliminarily proseivaiut door vibrosito), intensief razmeshivaya tot toe de receptie van eenvormige menigte.

  Op sulfitno-gipsovoi mastike het is mogelijke nakleivat niet enkel gipsokartonnye werkbladen, maar ook linoleum en parket. Erop zonder alle manier van de draadnagels bijster nou behouden drijvend dvernye nalichniki balkon dorpels, plinten, van hout ugolki.