Stуkatурныe рabotыRabotы шtуkatурaStуkatуруStуkatуру dля рabotы

Boekband op elk smaakvermogen

 •  
  Sm111111

  Gezin tsementov groot. Naar bijster gerenommeerd alle aannemersbedrijf portlandtsement vormt in klinkere kalksteen, kremnezem, aluinaarde, van okis ijzer - permanent samenstellend. Als naar adject hieraan permanente samenstellende diverse toevoegingen, dan willen krijgen van je welste aantal van aard portlandtsementa (omstreeks de toevoegingen in het detail zullen naar en gl gezegd worden. "Shtukaturnye verdunning'en).

  Zodanig, bijvoorbeeld, plastifitsirovannyi portlandtsement met de toevoeging respectievelijk concentreren zich sulfitno-spirtovoi bards. Onderscheidt het van gebruikelijk wat heeft woeligheid, udoboukladyvaemost opgebracht.

  Waterafstotende portlandtsement winst introducerend in klinker gebruikelijk portlandtsementa in pomole waterafstotende toevoegingen. Zodanig boekband gemakkelijker om op te slaan, perevozit - het verschilt verkort gigroskopichnostiu. Naar de verdunningen imparts verhevene woeligheid, en verdichtend - verheven morozostoikost.

  Putstsolanovyi portlandtsement winst daardoor gemeenschappelijk pomola klinkera gebruikelijk portlandtsementa met het puim, trepelom, tufom en door ander actief mineraal toevoegingen (in de boel20...50% mengelingen). Putstsolanovyi cement gelden in de verdunningen voor otdelyvaniya badkamers, voor buitenste bevochtigde vlakken.

  Besta shlakoportlandtsement, glinozemistyi cement verbreedde, witte en kleur portland-tsementy. Op alle de eigenaardigheden in staat stellend om betrouwbaar shtukaturnye coatings in verschillende voorwaardes, met verschillend doel te vervullen.

  Wat noch jaar alsmaar wordt gezin tsementov gemultipliceerd. Op de objecten van de behuizing-burgerlijke constructie, doorgaans, gebruik gewoonlijk naar ons, door elk meere ongedeeld cementeren verdunningen (omstreeks hen in meer detail in het volgende hoofdstuk). En industrieele objecten behoefte helemaal ander. Om te de grote varieteit benadrukken van golden hier verdunningen op basis van cement, willen roep leix enkel van hen.

  Voor tsementirovaniya olie en gasachtige openingen gaat belitokremnezemnyi tamponazhnyi cement - BKTS. Bestaaatt uit belitovogo van en vysokokremnezemnstogo componenten.

  In shakhtnom constructie en in de oprichting van het mannelijk lid van gidrotekhnicheskikh objecten gebruik bystrotverdeiushchii shlakoportlandtsement verheven sulfatostoikosti. Basis het - portlandtsementnyi klinker en fijnmazig shlak.

  Besta vysokoglinozemistyi cement. Beton ontwikkelde erop basis, afhankelijk van napolnitelei (shamot, khromit, korund e.a..) Weerstaat temperatuur1400...1800°C.

  Zaidite op permanente Alle-vereniging constructie tentoonstelling in VDNKH en jullie door alle middelen ontdekken op zijn keeten boekjes met de beschrijving van de anderse meerdere types van cement gemaakt slechts in recente jaren. Het is uitstekend, en henceforward om hieraan luisterrijk gezin te bebouwen.

  Completerende vertelsel omstreeks de boekband, laten wij zaglyanem hoe van naar binnen sotvoreniya kunstmatig stenig. Het is metterdaad, razve niet interessant om te weten die voor de mirakel verrijst met onze zhzhenymi-kalenymi, droblennymi in pukh en asen door gruisen, chut hen napoit door het water?

  Hier is onze aard vertrouwd - linde. Jullie herinneren zich die voor de receptie calcareous boekband, natuurlijke wijze steniging-kalksteen verschroeien. Whereat ervan wordt koolstof dioxide onderkennen. Maar hier wordt linde waterhoudend verbonden aan. En begint antoniem chemische reactie: Koolstof dioxide verblijvend in de lucht, op elkaar werkt met waterhoudend in, raakt zijn van de verdunning los. Linde opnieuw inkopen utrachennyi in het gebraad koolstof en opnieuw draait zich in aanvankelijke substantie is een stenige-kalksteen, slechts kreeg kunstmatig door middel van.

  Zodanig schematische schilderstuk van ingewikkelde chemische reacties voorkomend met de boekband agenten in zatvorenii hen. Omdat klinkery diverse composities hebben, die anders protekaiut en de chemische werkwijzen van de creatie van kunstmatig stenig. Maar het doel van hen - om vytesnenie wateren en tverdenie de menigtes van de verdunning te stijven.

  Is mogelijk, naar jullie enkel dag poschastlivitsya met behulp van microscoop zaglyanut in de adytum van de reducties voorkomend met het cement in stalende verdunning. Deze fantastische aanzien. Er daarbinnen alles gevesti is, alles in de motie. Hier is cement kashitsa obvolokla door doordringende film zand en andere napolniteli. Verstrijkt minuut, seconde - en kashitsa zashevelilas, begon pukhnut. In alle kanten van de staal worden igolchatye crystalls gehoosd. Zij snel vullen alle hiaaten tussen kartelt. Door bepaalde tijdperk de geboorte van crystalls ceases, alle dieptes door hen staan bol. Beton is gereed.

  Als hier, op de microscoop, ontpopte at een gloren staal martenovskoi staal en jullie brengen beneden okulyar microscoop terzijde van beton aan die zonder mankeren zal worden de duidelijke gelijkenis van de inner structuuren van deze twee zodanig verschillende materielen verschrikt. En omdat martenovskaya staal slyvet, als is gekant, door het meeste ferme materieel. Prochnost materieel, incluis van onze kunstmatig stenig, wordt naar de constructie ervan inner crystall afrastering toegekennen.

  Op elk smaakvermogen, op elk vereiste kan worden geselecteerd vandaag bindend. Dit legt volledige beta bezet hun door de rangschikking, de tbordurend van de recepten en door de technologie van de vervaardiging voor.

  Aannemersbedrijf weten dat allemaal mineraal boekband verdelen op twee groeperingen onder: Antenne en hydraulisch.

  Voorop zijn in staat om te vereelten en om prochnost slechts op lucht te konfijten.

  Seconde vereelten niet enkel op de lucht maar ook in het water, lange tijdperk konfijten prochnost in waterige omgeving. Hydraulische eigenschappen enkel van hen kunnen enchanced voegende aan hen enkel natuurlijke wijze zijn of kunstmatige materielen zijn hen noemen door hydraulische toevoegingen.

  Antenne boekband: Gipsoangidritovye en magnezialnyevyazhushchie, antenne linde, oplosbaar glazen, kislotoupornyi cement.

  Naar hydraulische boekband houden: Linde hydraulisch (ze staalt op de lucht, maar konfijt prochnost in waterige omgeving), portlandtsement, tsementy met hydraulische toevoegingen, shlakovye tsementy, waterafstotend en plastifitsirovannyi tsementy, glinozemistyi cement cement verbreedde, tsementy voor de constructie verdunningen.

  Geen noodzakelijkheid om hier in het detail hen samenstellend te schenken, om hen - de kwestie van personeelsleden stroiindustrii te weten. Maar, het schijnt naar mij, niet toegeefl ben voor en shtukaturu om afbeelding te hebben, op wat boekband voortvloeit om verdunningen in diverse omgevingen aan te dienen. Omdat naar ons te allen tijde het is niet noodzakelijk om in de warmte en aridity te werken.