Stуkatурныe рabotыRabotы шtуkatурaStуkatуруStуkatуру dля рabotы

Calcareous-arenaceous wondpleister

Decoratieve calcareous-arenaceous wondpleister worden inner gesolliciteerd alsmede voor buitenste werken. Niettemin meere zij gekomen boven voor buitenst otdelki. Het feit is die inner huisvestingen van residentiele en burger gebouwen met betrekking tot het een aantal van de aanleidingen er is in staat noodzakelijke om de wijziging van de kleur van de muren te verstellen. En om tonalnost kleur shtukaturok moeilijk te bewegen.

Kleur calcareous-arenaceous verdunningen prigotovlyaiut in rastvorosmesitele. In het eerst geval overloop vocht calcareous dough, dan zasypaiut cementeren. Jumble1...2min, zasypaiut zand en jumble anders 3 min. Vervolgens introduceren schilderstuk materieel (verfstof en onderdeel apprise), preliminarily peretertyi in kraskoterke.

Kleur calcareous-arenaceous verdunningen bereiden ook van dorre mengelingen gefabriceerd in de fabriek voorwaardes toe. Veroorzaak hen op de voedingsbodem van calcimine (op de tijdperken met de kleine toevoeging van het cement) na de verkalking van de voedingsbodem (op6...7 dag).

De lijvigheid van decoratief stratum is aangewezen op de waarde van de zaadkorrels napolnitelya.

Decoratieve stratum kan worden sluik gelaten of naar impart naar hem diverse structuur - met het dit uitdraaien op uitzicht bestaat van je welste aantal van methodes.

De toepassing van nakryvochnogo stratum nabryzgom. Op uitgemonsterd vliegtuig met van tevoren veroorzaakte doordringende stratum kleur nakryvki nabryzgivaiut anders meerdere strata. Als genomen met het dit uitdraaien op uitzicht verdunning heeft melkozernistuiu structuur, dan nabryzg vervulen met shchetinnoi borstels (vijg. 60). Borstel daling in vloeiende verdunning, podnosyat naar de muur en gedrag met betrekking tot haren door de lineaal. Bryzgi drop op. Vlak en impart naar haar type shagreni. Nabryzg vervulen in meerdere strata gevend naar de voorgaand worden bemachtigd.

Haнeceнhe фaktуры нabрызgom co щetkh

Vijg. 60. De toepassing van de bill van de kavels nabryzgom met de borstels

Om te krijgen srednezernistuiu Bill van de kavels, verdunning nemen met het zand middelmaat krupnosti. Nabryzg gedrag van besom, lag verdunning in meerdere strata en dragen algemene lijvigheid tot toe8...10 mm.

Krupnozernistuiu Bill van de kavels nabryzgivaiut door het rooster met cellen Z...10mm afhankelijk van krupnosti napolnitelei verdunning. Steek verdunning ook in meerdere strata tot toe lijvigheid nabryzga8...10 mm. Voor nabryzga verschillend strata het is onmogelijk te veranderen het rooster afstand van de muur - het moet permanent - over 15 cm gaan.

Nabryzg door flakes wordt gedraagd als naar-andere. In het eerst geval oorzaak op het vliegtuig nakryvochnyi de stratum van donkere kleur door de lijvigheid omstreeks 6 mm. Het zorgvuldig gomen en maar meteen stremming in de stratum van ontsteken verdunning. Verricht dit door middel van metalliek besom en steek flakes zo, om tussen hen prosvechivala donkere basis.

De flakes van grotere grootte (nabryzg broskami) vervulen shtukaturnoi door de kling-been met sokola. Moet opletten, om broski waren lijkend op en lozhilis nabij andere.

Diversified Bill van de kavels kan worden vergastende uitgemonsterde vlakken door verschillende instrumenten met betrekking tot handelbaare verdunning en verdunning poluzatverdevshemu gekregen.

Bill van de kavels "beneden traverting. Op geoefende muur stremming in de kleur verdunning door de lijvigheid van stratum 10 mm. Verse verdunning nadiraiut door het metaal besom aangrijpend het in horizontale richting. Volgend vlak nauwelijks strijken door metallieke kling-been aangrijpend zijn ook nog met betrekking tot omlijning uit.

Bill van de kavels is "beneden de rotsblok'ken". Svezhenanesennyi kleuren verdunning razravnivaiut poluterkom en tortsuiut onbuigzaam volosyanymi of shchetinnymi kistyami (vijg. 61).

faktурa "пodcaлуны": a - obрabotka шtуkatурkh toрcom щetkh; b - obрabotka toрcom khcth

Vijg. 61. Bill van de kavels "podvaluny":
En - verwerkend van de wondpleister door de topgevel van borstelen; B - verwerking door de topgevel kisti

Bill van de kavels "beneden gubku". Veroorzaker de stratum van smetanoobraznogo verdunning kleuren, razravnivaiut poluterkom en tortsuiut vlak gubkoi. Om verdunning niet zasoryal en klemde niet gubke, zijn van node naar de vochtigheid in mylnoi water en otzhimat vast.

Om handelbaare testoobraznomu verdunning te kleuren, razrovnyav het poluterkom, kan imparted Bill van de kavels "beneden borozdy" zijn. mak Dit met behulp van speciaal malok met de snee buiten erop polukruglymi wijzer zubiami diverse waarde. Malki gedrag met betrekking tot gerichte lineaalen. Borozdchatuiu structuur winst ook vergastend vers stratum shtkatur door-ki gvozdevymi borstelt.

Otdelku de verheffingen van de gebouwen diverse rustami ook gedrag meer dikwijls met betrekking tot vers neokrepshemu de stratum van de wondpleister. Narezku shvov-linten maken de meest diverse: Horizontale en verticaal, smalle en monding (vijg. 62). Ingewikkelde verroeste gelijkheid door de schimmels (vijg. 62, in en g). Minder ingewikkeld nabivaiut door stalene lineaal, lijvigheid welk8...10, breedte40...50 en lengte500...800 mm. Voor de receptie shvov rechthoek secheniya lineaal hechten te lijnt razmetki, postukivaiut met betrekking tot het hamer verdiepend op gegevene diepte. Toen lineaal met de voorzichtigheid nemen erbuit (vijg. 62, en). Verroest door de breedte1...2sm prorezaiut rustovkoi aangrijpend zijn met betrekking tot lineaal hechtte.

Uctрoйctco руctoc нa фacade зdaнhя: a - ctaльнoй лhнeйkoй; b - chkлeй; c - шabлoнom (cыtяghcaнhe dcух лeнt); g - шabлoнom (cыtяghcaнhe odнoй лeнtы)

Vijg. 62. Apparaat rustov op de bouwende verheffing:
En - door stalene lineaal; B - tsiklei; In - door boetseren (de gelijkheid van twee linten); G - door boetseren (de gelijkheid van een koordvormig)

Doordringend verroest prorezaiut in als vroeg als schilderde gips af. Met het dit draaien op uitzicht gebruik obrezkom pily grootte uit20...30 cm begiftigde in van hout clip (vijg. 62, 6).

Kan zijn maakte verroest met behulp van vkladnykh strijken van hout battens trapetsievidnogo secheniya uit. Afhankelijk van gegevene diepte rusta batten activeren aanmerkelijk bovenaards - op de voedingsbodem of nakryvochnyi stratum. Kamer tussen battens vulen verdunning welk razravnivaiut en uplotnyaiut in.

Na de inname van de verdunning van batten met de voorzichtigheid erbuit nemen, verroest raschishchaiut. Lichaam in het bijzonder diep rustov zal door de ramingen van brickwork formeren.

Met betrekking tot vers otdelochnomu stratum waarmaken en zogenaamd nabornye en Bill combineerde van parcelses. In svezhenanesennuiu wondpleister deuk diverse ondiepe stenigingen: Rotsblok, de scherven van alpene rassen, baksteen shchebenku. Ine het algemeen zo stuwing rustovannye Stones. Wanneer pakket wordt geadapteerd, maken obryzg kleuren verdunning lijvigheid niet boven 10 mm.

Combineerde naam Bill van de kavels welk wordt in benuttend van diverse methodes otdelki gewonnen. Het is bijvoorbeeld, op otdelochnom stratum narezaiut diverse borozdy, en dan nabryzgivaiut smetanoobraznyi verdunning met de borstels, van besom of door het rooster.

Met betrekking tot poluzatverdevshemu de verdunning van calcareous-arenaceous wondpleister, incluis kleur, gomen, tsikliuiut, maken ondiepte nasechku.

Gom, om te vlak vlak ontvangen, razmerennymi door spiraleobraznymi moties (zatirka vkrugovuiu) of lijkend op met betrekking tot lengte door de moties terki (zatirka vrazgonku).

Bijstere nou worden vlakken met zernistoi structuur "beneden malm-rots' gezien. Met het dit draaien op doorkijk 1, uit5...2ch na de toepassing van de verdunning van het vlak tsikliuiut. Tsiklya (vijg. 63) film doet van de boekband materielen en vydiraet wat dat boel peschinok af. Kreeg sherokhovatuiu vliegtuig louteren door zachte dorre borstel of kistiu.

Chkля (a) h пoceрхнoctь, obрabotaннaя chkлeй (b)

Vijg. 63. Tsiklya (en) en vlak vergastte tsiklei (b)

Ondiep nasechka wordt in zelfde termen na de verdunning toepassing verricht. Kortwiekte bovenaards tortsuiut gvozdevoi (vijg. 64), shchetinnoi of door rubbere borstel. Win Bill van de kavels manende malm-rots of tuf.

gcoзdecaя щetka (a) h пoceрхнoctь, obрabatыcaemaя gcoзdecoй щetkoй (b)

Vijg. 64. Gvozdevaya borstel (en) en vlak vergastte gvozdevoi door de borstel (b)