Stуkatурныe рabotыRabotы шtуkatурaStуkatуруStуkatуру dля рabotы

Algemene informatie en vereisten

Wondpleister zeer mnogolika. In de menigte-toonladder behuizing constructie op inner werkt wij behandelen gebruikelijk coatings. Hun taak - om naar de muren te schenken en plafonds ontzagwekkend stenig hemd en daarmede om hun leven te vergroten, om teploprovodnost, en te zakken als gebouw van hout, dan en naar impart naar hem ognestoikost.

Gebruikelijke wondpleister vneshne onaantrekkelijk. Onderlegd het grijse vliegtuigen aannemersbedrijf haast ukryt door de verf, oblitsovochnymi tichels of oboyami.

Maar, zoals durnushke-zolushke, wondpleister terstond draait zich in de knapheid, als naar haar naar impart decoratieve eigenschappen.

Hier varianten zijn zijn boundless. Het is mogelijke eenvoudig kokkin kleuren wondpleister gebruikelijke mengelingen noodzakelijk pigmenty toegevoegd aan. Kan worden decoratieve uitwerking komend in de verdunning diverse zapolniteli verkregen. Het is mogelijk met betrekking tot shtukaturnomu stratum narezat verroest, kanavki, borozdy.

Decoratieve wondpleister fantastisch wordt in inner intererakh unieke maatschappelijke-cultueele gebouwen gezien. Ze offreert en de menigte van de varianten voor expressieve otdelki buitenste muren.

Decoratieve wondpleister afhankelijk van toegepaste boekband podrazdelyaiutsya op drie belangrijkste groeperingen:

  • Kleur nzvestkovo-arenaceous (calcareous);
  • Terrazitovye calcareous-cement met de gangbaarheid apprise;
  • Stenig.

Voorgaand in zijn zwenk podrazdelyaiutsya op het cement-calcareous met de gangbaarheid van imiterende Bask cementeren door de kalksteen, dolomitom, door de pilletje, en imiterende Bask cementeren door granieten.

Op allen van drietal termed aard de eigenschappen welk zal het type van wondpleister kiezen, overeenkomstig diverse met betrekking tot materielen te bovenkomt en verblijvend in diverse omgevingen.

Calcareous en calcareous-cementeren wondpleister gelden in otdelke de verheffingen van de gebouwen van de baksteen, tufa, van shlakobetonov en de keramische bloc van de postzegel onderaan 50. Calcareous-cementeren wondpleister worden ook en verondersteld indien verheven trebovatelnosti naar mechanische prochnosti en de atmosferische stabiliteit van coatings. Maar deze wondpleister betamen niet voor otdelki barrieres, van het steunpunt van de colonnes, tyag met ruimer vynosom, van de muren gingen geducht uvlazhneniiu onder. Calcareous wondpleister wordt om beton vlak verboden en metaal rooster te activeren.

Tsementnyeshtukaturki zonder de aanvulling apprise solliciteren otdelki systematisch vlakken bevochtigde, voor de aanmaak van fasadnykh architectonic details. Veroorzaak hen op beton, baksteen, metaal rooster. Wordt niet verondersteld om cement wondpleister op de materielen met de postzegel prochnosti onderaan te veroorzaken100.

Algemene opmerkingen: In de vervaardiging buitenst shtukaturok van elk type altijd noodzakelijk om de luchte temperatuur te schouwen. Het is onmogelijk peresushivat op de vurigheid en vetre svezhenanesennyi stratum, poosje het reliably werd (dit betr niet bemachtigd en om, en naar nakryvochnomu stratum) te verontreinigen. In verhite weersgesteldheid of zelfs in winderig, maar in bittere wind het vlak van de voedingsbodem noodzakelijk om voor te bevochtigen5...6 dagen: In calcareous-cement en calcimine niet minder 2 tijdperken per etmaal; In het cement-calcareous en verdunningen cementeren3...4 tijdperk per etmaal. In in het bijzonder verhite weersgesteldheid zuiden, southwestern en podvetrennye kanten tvloeit complementarily op 2 dagen zaveshivat rogozhei voor of om door de triplex te veroorzaken. Als weersgesteldheid winderig en vochtig, zonder bittere wind, van die uvlazhnenie de stratum van de voedingsbodem rechtvaardig om te vervullen1...2 tijdperk per etmaal en die slechts in benuttend van het cement-calcareous en verdunningen cementeren. Ook verwoestend voor de wondpleister zonder speciale toevoegingen en lage temperaturen. Werken kunnen worden in de temperatuur niet onderaan +5°C verricht. Als otdelku gedrag op het begin van de voorjaar of in de herfst van en zal vrees welk op de avond misschien verlagend van de temperatuur onderaan geoorloofde schijnen, svezhenanesennyi verdunning Moet enkel methode wordt zijn, uteplen doorgelicht.