Stуkatурныe рabotыRabotы шtуkatурaStуkatуруStуkatуру dля рabotы

Otdelka colonnes

 •  
  Sm111111

  Colonnes met betrekking tot de vorm brengen tijdperk verschillend door: Cilindrische, bevelled, rechthoek, mnogogrannye, barrelled. Zij kunnen vlak zijn, met cannelures, met vintoobraznoi traction, kunnen worden met het steunpunt en klokjes ongedeeld of complex ondergebracht. Alles behoefte van de executor van workmanship, van het geduld, aandacht en kennissen naar prisushchei ieder type van technologie.

  Strijk cilindrische colonnes oshtukaturivaiut met betrekking tot annular vuurtorens (vijg uit. 81).

  Maяkh dля oшtуkatурhcaнhя gлadkhх chлhнdрhheckhх koлoнн: 1 - ghпcocый koльcecoй maяk; 2 - шabлoн-koльco

  Vijg. 81. Vuurtorens voor oshtukaturivaniya strijken cilindrische colonnes uit:
  1 - gipsovyi annular vuurtoren; 2 - boetseren-beugel

  Aanvankelijk maken provesku en postzegels vestigen. Met betrekking tot hoogtepunt zij moeten gering en met betrekking tot breedte tot toe 2 cm zijn. De hoeken van de postzegels branden op de kegel los. Stel postzegels annularly in meerdere toerbeurten met betrekking tot de colonne hoogtepunt in. Afstand tussen ruzie maakt 1... 1,5 m.

  Met betrekking tot de toerbeurten van de postzegels voortvloeit, dan om annular vuurtorens te formeren. Met het dit uitdraaien op uitzicht bereiden gietvorm-beugel toe. Sbivaiut beschutting van de grondslagen door de lijvigheid3...4 cm. Met betrekking tot het axiale geslacht van beschutting zegel pazy de bracings van aankomende twee helften lekala welk noodzakelijk om van de beschutting te maken. In het centrum het cirkel lijnen, naar overeenkomstige diameter van vuurtoren om. Beschutting raspilivaiut hand-en-half, vypilivaiut cirkel. Zodat maakten in het verleden kentekenen snijden erbuit pazy en de breeuwt van de vorm "lastochkin staart" voor de verbinding van twee helften.

  Aan het werk grani boetseren vochtigheid-galmen door het water of vet door calcareous dough en consolideren op de postzegels. Beneden de beugel zabrasyvaiut zuiveren gipsovyi verdunning. Geschonken naar vuurtoren worden bemachtigd, gietvorm branden.

  Toen colonne gruntuiut en met behulp van regel 3 welk glijdt met betrekking tot vuurtorens 1, razravnivaiut verdunning (vijg. 82).

  Oшtуkatурhcaнhe chлhнdрhheckhх koлoнн пo koльcecыm maяkam: 1 - koльcecoй maяk; 2 - toлщhнa нameta; 3 - прachлo; 4 - otcec

  Vijg. 82. Oshtukaturivanie cilindrische colonnes met betrekking tot annular vuurtorens:
  1 - annular vuurtoren; 2 - lijvigheid nameta; 3 - regel; 4 - otves

  Zeer belangrijk na gruntovki zorgvuldig vyrubit gipsovye vuurtorens en deze plaatsen om gelijk cement verdunning in te vullen, wat wordt voedingsbodem veroorzaakt.

  Om de colonnes ook kunnen worden uitgemonsterd geldend schimmels. Met het dit uitdraaien op uitzicht colonne met betrekking tot lengte zal op twee gelijkmatige onderdelen onderverdelen. Nou voorbij de eerst half van transversal secheniya colonne ingestellen vertikaal gericht battens, met betrekking tot welk zal polushablon (polukoltso) zich verroeren. Gelijkaardige operatie tzeggen en op de colonne seconde half voor. Plaatsen bleven van battens, gomen.

  Door de zelfde methode kan worden directe mnogogrannye colonnes (vijg uitgemonsterd. 83).

  Vыtяghcaнhe шtуkatурнogo cлoя нa шecthgрaннoй h mнogogрaннoй koлoннe c пomoщью шabлoнa: 1 - прachлo; 2 - пoлoзok; 3 - caлaзkh

  Vijg. 83. De gelijkheid van shtukaturnogo stratum op shestigrannoi en mnogogrannoi colonne met behulp van gietvorm:
  1 - regel; 2 - polozok; 3 - salazki

  Om de colonnes met entazisom. Deze colonnes hebben op de bodem cilindrisch onderdeel, en hoofd - bevelled. Het is niettemin, als deze zowel onderdelen shtukaturit als door razravnivat directe regels, van ajoint cilindrische en bevelled onderdelen zouden merkwaardige beenbreuk, budto de stengel van de colonne in deze plaats vognut vormen.

  Om dit geschiedde niet, door directe regel razravnivaiut slechts lager cilindrisch onderdeel, en voor het hoofd gelden regel-lekalo op entazise.

  Wat zodanig entazis? Woord dit Griek en woordelijk perevoditsya op welke wijze "voltage". Lekalo op entazise wordt zo gebouwd, van die op de plaats styka cilindrische en bevelled onderdelen zullen enkel verdikking van de stengel vormen. Het-die en zal de indruk van de voltage uitlenen en verwijdert begoocheling vognutosti.

  Shtukaturyat colonnes met entazisom ook met betrekking tot annular vuurtorens. Maar voor de verschillende intervallen van de colonne het is noodzakelijk om verschillend met betrekking tot diameter schimmels-beugel (vijg te maken. 84).

  Oшtуkatурhcaнhe chлhнdрhheckhх koлoнн c энtaзhcom пo koльcecыm maяkam; 1 - koльcecoй maяk; 2 - otcec; 3 - шaлoн-лekaлo энtaзhca; 4 - toлщhнa нameta

  Vijg. 84. Oshtukaturivanie cilindrische colonnes met entazisom met betrekking tot annular vuurtorens:
  1 - annular vuurtoren; 2 - otves; 3 - shalon-lekalo entazisa; 4 - lijvigheid nameta

   Volgende pagina >