Stуkatурныe рabotыRabotы шtуkatурaStуkatуруStуkatуру dля рabotы

Otdelka colonnes (ch. 2)

 •  
  Sm111111

  Evermore beslommering dragen barrelled colonnes. Hier algemeen maken van de velen annular vuurtorens van verschillende diameters, en vandaar, van en vele diverse annular schimmels voor hun installatie.

  In otdelke langwerpige colonnes, om te stijven vertikalnost granei en om lijvigheid nameta vast te stellen, algemeen gelden van hout mayachnye battens. Hen stap voor stap overboeken enerzijds op ander - van vier tijdperk oprichten en branden (vijg los. 85).

  Deрecянныe maяhныe рeйkh dля oшtуkatурhcaнhя kcadрatных koлoнн

  Vijg. 85. Van hout mayachnye battens voor oshtukaturivaniya plein colonnes

  Maar bestaat inventarnyi metaal strunnyi boetseren (vijg. 86), waarmee om sneller en better te werken.

  Cхema ctруннogo шabлoнa, зakрeплeннogo нa koлoннe: 1 - рama; 2 - kрюk; 3 - chнt-руhka; 4 - ctрунa нa прocoлokh; 5 - упoрныe boлtы; 6 - koлoннa

  Vijg. 86. De blauwdruk van strunnogo boetseren adapteerde op de colonne:
  1 - glaswaar; 2 - krom; 3 - schroef-pulken; 4 - struna op de bedradingen; 5 - halsstarrige schuifsloten; 6 - colonne

  Op de bodem en omhoog op de colonne worden metallieke glaswaaren geadapteerd. Tussen hen met betrekking tot de hoeken van de colonne worden struny van stalene bedrading door de diameter 1, getrokken5...2 mm die legen vuurtorens voor.

  Iedere glaswaar bestaaatt uit twee intervallen metaal ugolka. In vertikaale planken van beide leden zijn maakten rezbovye openingen, door welk verstrijken lager grendelt adapterend de glaswaar positie op de colonne. Door vertikaale planken worden ook styazhnye schuifsloten verzuimd.

  Horizontale planken ugolka hebben cannelure met beweeglijk kriuchiami voor de vasthechting strun.

  De gietvorm installatie beginnen met de vasthechting van oppere glaswaar, later stellen lagere in en tussen hen trekken struny. Betrouwbaare ruk strun presteren liggen barashkovuiu noot, nadetuiu op oppere agrafeen welk - anders dan lager - hebben kerven.

  Strupnyi boetseren kostuums voor meerdere tiporazmerov langwerpige colonnes, voor de toepassing van shtukaturnogo de stratum van verschillende lijvigheid. Gegevene afmeting altijd kunnen worden benuttende halsstarrige schuifsloten en verhalend kriuchia met strunami met betrekking tot cannelure in de horizontale planken van ugolka glaswaar gekregen.

  Op de bovenaardse colonnes maken van en figurnye traction waar. Vooral dikwijls maken zogenaamd cannelures - vertikaal polukruglye kanavki - en noemen zodanig colonnes kannelirovannymi.

  Cannelures op om nesuzhaiushchikhsya colonnes maken door gietvorm in het eerst geval op de half, dan op tweede waar. De einden van cannelures razdelyvaiut malkami.

  Kannelirovannye colonnes met entazisom oshtukaturivaiut benuttende schimmels verhuisden met betrekking tot verticaal gericht. Werk in dit geval maken door onderdelen, veeleer dan met betrekking tot alle cirkel waar. Boetseer voor zodanig behandeling maken met twee salazkami, amalgameren met platte grondslag sharnirno - op de lussen (vijg. 87).

  Rabota c шaрнhрныm шabлoнom: a - cхema рabotы шabлoнa; b - шabлoн , dchgaющhйcя пo рaнee oшtуkatурeнныm hactяm koлoнны; c - шaboны, dchgaющhecя пo нaпрacляющhm рeйkam: g - шaрнhрный шabлoн; 1 - caлaзkh; 2 - шaрнhр; 3 - шabлoннaя docka; 4 - нaпрacляющhe рeйkh

  Vijg. 87. Werk met sharnirnym boetseren:
  En - de blauwdruk van het werk van boetseren; B - boetseren verhuisden met betrekking tot in het verleden oshtukaturennym de delen van colonne; In - shabony verhuisde met betrekking tot gericht battens; G - sharnirnyi boetseren;
  1 - salazki; 2 - sharnir; 3 - platte grondslag; 4 - gericht battens

  Cannelures op quitte langwerpige colonnes gelijkheid door de schimmels met betrekking tot naveshennym op de colonne naar gericht battens van of strunam inventarnogo metaal boetseren.

  Maak op de colonnes van en vintoobraznye traction waar. Met het dit uitdraaien op uitzicht om de stengel van de colonne navivaiut met betrekking tot gaf tree touw gummend ("primorazhivaya") het gipsovym door de verdunning. Touw dient gericht voor speciaal gietvorm (vijg. 88).

  Vыtяghcaнhe chнtoobрaзных koлoнн: a - mряmoй; b - c энtaзhcom; 1 - шabлoн; 2 - ceрeckh; 3 - рoлhkh нa шabлoнe

  Vijg. 88. De gelijkheid van vintoobraznykh colonnes:
  En - mryamoi; B - met entazisom; 1 - boetseren; 2 - touwen; 3 - roliki op gietvorm

  Steunpunt en de om de delen van klokjes (als zij vydelyvaiutsya op de plaats, veeleer dan vastliggen in de vorm de vooruitlopend otlitykh lepnykh details) gelijkheid door middel van boetseert met betrekking tot annular gericht of met betrekking tot als vroeg als oshtukaturennoi het vlak van de stengel van de colonne.

  < Vorige pagina