Stуkatурныe рabotыRabotы шtуkatурaStуkatуруStуkatуру dля рabotы

De bask van de muren

 •  
  Sm111111

  Ctroitelyami worden van drietal methode van de Bask van de muren gipsokartonnymi door de werkbladen gegolden:

  • Op lepkakh van gipsoopilochnoi mastiki "beneden de regel";
  • Met betrekking tot karkas van de schrappen van gipsokartonnykh laakt;
  • Met betrekking tot van hout karkas.

  In de eerst methode van werken gedrag in zodanig opeenvolging:

  • Toebereiding van en proveska vertoont zich;
  • Razmetka de schikkingen van de werkbladen op oblitsovyvaemoi hult;
  • Kondig en de toebereiding van de werkbladen aan;
  • Gaar mastiki;
  • Prikleika werkbladen op de muren;
  • Verwerkend van de plaatsen van de vervoeging van laakt en primykaniya hen naar perekrytiyam.

  Beneden ieder vel op uitgemonsterde bovenaardse oorzaak in chequered orde los lepki door de diameter10...15 cm weerstaande tussen hen distantieren niet boven 40 cm (vijg. 95). Beneden de zoom van eerst vel gericht op volgend vel, mastiku oorzaak van zodanig breedte, om ze kwam voorwaarts van onder de zoom voorop op45...50 mm. Eerst vel richten strikt overeind lezend batten met otvesom op.

  Kрeплeнhe gKЛ нa ghпcooпhлohнoй macthke "пod прachлo": 1 - прachлo; 2 - ghпcokaрtoнныe лhctы; 3 - прodухh; 4 - лeпkh hз macthkh; 5 - пoлoca hз macthkh

  Vijg. 95. Striemend GKL op gipsoopilochnoi mastike "beneden de regel":
  1 - regel; 2 - gipsokartonnye laakt; 3 - produkhi; 4 - lepki van mastiki; 5 - schrap van mastiki

  Dan nemen speciaal stupenchatuiu malku (vijg. 96) en met zijn bijstand razravnivaiut de protrusive sigarenbandje van de verdunning. Malka door de de raming glijdt met betrekking tot de boord van stellend vel. Seconde afgrond welk onwaarheden onderaan voorop op de lijvigheid van obshivochnogo vel, razravnivaet de sigarenbandje van de verdunning makende uitstekende vuurtoren voor de installatie van de seconde vel. Styki tussen hen zullen onbuigzaam. Zo stap voor stap oblitsovyvaiut alle muren.

  Maяhнaя ctупeнhataя maлka

  Vijg. 96. Mayachnaya stupenchataya malka

  Noodzakelijke om nepremennye regels zich te herinneren, totdat om de installatie van de werkbladen in elk weg te beginnen.

  Werkbladen hebben van het gezicht en kweken kant Achterk die, waar uitstekend styki van kartonnen op. Als verkeerd om vel achterk kant buiten in te stellen, moeilijk zal muur zo trakteren, van om shvy karton waren onmerkbaar.

  Alle werkbladen richten zo op, om hun lagere zoom was op 5 cm hoger boven de hoogte van seks zuiveren. Omdat diepte drijven en aan, als zal zuivering niet laten, toen vel zal syrost absorberen, zal ontaarden. Verbleef opening dichtbij door de plint en zorgvuldig promazyvaiut verdunning cementeren.

  Het is van node vooraf om te weten, hoe na Baskisch zal huisvesting kortwieken, als om oboyami te lijmen, dan op stykakh werkbladen maken gesloten shov. Instel vertrekkende zuivering laakt door van elkaar breedte3...5 mm. Op styki straks zal stratum shpaklevki, zakleyat marlei en opnieuw proshpakliuiut uitdrukken.

  Als muren zamelen krasit in, styki zullen niet verhullen. Hen het zal noodzakelijk omgekeerd om, hoe architectonic detail te benadrukken. Er is in staat dit draaien op uitzicht belangrijk uit, om zuivering tussen laakt ten alle ten de plaats lijkend op en strikt vertikaal (er is in staat noodzakelijk benuttend batten otvesom, om van en vertikalnost zomen) te checken.

  Om te krijgen van verroesten gelijkaardige breedte met betrekking tot alle lengte, nemen, bijvoorbeeld, van twee kleine beet van gipso-kartonnen vel en schuiven hen in de installatie van oblitsovochnykh werkbladen boven en op de bodem tussen hen in. Shvy vulen verdunning in en onmiddellijk rasshivaiut benuttend met het dit draaien op uitzicht speciale gering poluterkom uit, van lager kant welk wordt polukruglyi cilinder 10XЮ mm geadapteerd. Verhuizing poluterok van boven onder en straks onder oplopend.

  Wanneer Baskisch reliably wordt bemachtigd, kusochki GKL nemen erbuit en dieptes na hen vulen verdunning in.

  Op de tijdperken gedragen en als naar-andere. Shvy niet rasshivaiut, en in de zuivering tussen aangrenzende werkbladen op de kleefstof "Perminid" tussenvoegsel polivinilkhloridnye raskladki.

  De seconde methode van Baskische - de installatie van de werkbladen met betrekking tot karkas van de schrappen van de zelfde gipsokartonnogo vel.

  Preparative operaties gedragen zich in zelfde opeenvolging, als in eerst geval. Wanneer komt wachtrij raskroya, van die in het eerst geval raskraivaiut schrap GKL voor het karkas. De breedte van de schrappen -50...70 mm. Centrale vuurtoren, waarover worden werkbladen aangesloten, moeten breedte zijn100...120 mm.

  In de toebereiding van de vlakken als vroeg als moeten worden de plaatsen van de installatie van de werkbladen gestempeld, zwerm postzegels controleren. Nu noodzakelijk soorudit karkas.

  Narezav van node met het dit draaien op uitzicht de boel van de bef uit, bereiden voor hen nakleiki eerst gedeelte mastiki toe. Naar de baksteen en beton muren vuurtorens en postzegels stellen op gipsoopilochnoi mastike in. Als noodzakelijke om vuurtoren van meerdere bef (aan te plakken wanneer die vereisten de alignement van de muren), kusochki GKL mengsel met de elkander sulfatno-gipsovoi mastikoi. Erop nakleivaiut op vuurtoren en obshivochnye laakt.

  Op de vijg. 97 wordt de blauwdruk van de schikking van het karkas van de schrappen van gipsokartonnogo vel gemerkt.

  Kрeплeнhe gKЛ пo kaрkacу hз ghпcokaрtoннogo лhcta: 1 - ghпcokaрtoнный лhct; 2 - ghпcooпhлohнaя macthka; 3 - maрkh hз пoлoc gKЛ; 4 - kaрkac hз пoлoc gKЛ

  Vijg. 97. Striemend GKL met betrekking tot karkas van gipsokartonnogo vel:
  1 - gipsokartonnyi vel; 2 - gipsoopilochnaya mastika; 3 - postzegels van polov GKL; 4 - karkas van de schrappen GKL

  Karkas vrijaf op 2,5...3 ch, om mastika reliably werd bemachtigd. Op het moment gedrag kondigen werkbladen aan, bereiden mastiku voor hen nakleiki toe.

  Aan het werk namazyvaiut doordringend stratum sulfitno-gipsovoi mastiki op vuurtorens en postzegels (slechts daarover welk worden beneden dit vel benoemd!), Leken erop vel en door prizhimaet regel. Om vel niet spolzal, het krepyat5...Door 6 spijkert. De bonnets van de draadnagels zamazyvaiut mastikoi.

  Cyclus beeindigt door de behandeling van shvov en de plaatsen van primykaniya werkbladen naar perekrytiyam.

  En, tenslotte, omstreeks derde methode naar de Bask van de muren - met betrekking tot van hout karkas.

  Voor het karkas nemen antiseptirovannye en antipirirovannye van hout brusia secheniem 40x25 mm.

  Voorbereid vlakken de plaatsen van de schikking van brusev karkas, hen krepyat naar de muur shurupami of door de draadnagels in van hout kurken aangekruist. Shurupy of draadnagels moeten zinced of kadmirovannye zijn.

  Op de vijg. 98 wordt de blauwdruk van striemend GKL met betrekking tot van hout karkas gegeven.

  Kрeплeнhe gKЛ пo deрecяннomу kaрkacу: 1 - ghпcokaрtoнный лhct; 2 - шурупы hлh gcoзdh; 3 - пoпeрehный bруc ceheнhem 40x25 mm; 4 - ceрthkaльныe cыctackh hз bруca ceheнhem 40x25 mm; c - шhрhнa лhctocogo mateрhaлa

  Vijg. 98. Striemend GKL met betrekking tot van hout karkas:
  1 - gipsokartonnyi vel; 2 - shurupy of draadnagels; 3 - transversal bolster secheniem 40x25 mm; 4 - vertikaale tentoonstellingen van bolster secheniem 40x25 mm; In - de breedte van listovogo materieel

  In burger gebouwen (winkels, scholen en t. P.), Waarin bodem van de muur eerder iznashivaetsya, rekenen op de bodem panelen af. Met het dit uitdraaien op uitzicht op Baskisch van de rechtopstaand instellen werkbladen steken op de bodem horizontaal tweede stratum. Zo wordt paneel door het hoogtepunt 1,2 mm (met betrekking tot de breedte van het vel) gewonnen. Zelfde panelen rekenen van ponizu de muren van de tree hallen af.

  Ponizu plint stellen door het hoogtepunt in15...20 cm van het een-tweetje toerbeurten van keramische tichel of van verdunning cementeren.

  De seconde stratum van de werkbladen nakleivaiut zonder vuurtorens benuttend met het dit draaien op uitzicht sulfitno-gipsovoi mastikoi uit.