Stуkatурныe рabotыRabotы шtуkatурaStуkatуруStуkatуру dля рabotы

De traction van de cirkels en om rozetok

 •  
  Sm111111

  Op de muur dit traction wordt met betrekking tot gelijke grondbeginsel verricht, als in otdelke aartsen, slechts hier hozen cirkel, veeleer dan polukrug of segment.

  Meerdere meer moeilijk om rozetku op het plafond te rukken. Hier het is van node tussen seksen en plafond op te richten rouleerde stoiku. Op het plafond opmerking de cirkel centrum. Hieruit verzuimen punt otves en overdracht zegel op de seks. Tussen hen en instellen rouleerden stoiku, waarover is bolstered boven profilnaya grondslag (vijg. 78).

  tяga рoзetkh нa пotoлke: 1 - пotoлok; 2 - пoлoзok; 3 - шabлoн; 4 - cрaщaющaяcя ctoйka

  Vijg. 78. Traction rozetki op het plafond:
  1 - plafond; 2 - polozok; 3 - boetseren; 4 - gerouleerde paardenstal

  Voor de koepeltent traction gelden gietvorm geportretteerd op de vijg. 79.

  tяga kупoлa: 1 - пotoлok; 2 - oпoрныe рeйkh; 3 - шabлoн; 4 - ocь cрaщeнhя

  Vijg. 79. De koepeltent traction:
  1 - plafond; 2 - lager battens; 3 - boetseren; 4 - de as van de aswenteling

  Er is ook meerdere de types van de aartsen van diverse configuratie welk vergen elk meere complex geometrisch construeren voor de vereenzelviging van de centra van radii koroby, omdat van meerdere centra in het algemeen het is noodzakelijk om van krivolineinye traction zich te gedragen, zo, van twee centra wordt strelchatye (vijg aangehaald. 80), van drietal of zelfs van 5 - korobovye. Punt aartsen hebben stadsdelen radiusnykh en aalwaardig tyag. Ingewikkeld met betrekking tot de bouwende omlijningen elliptisch tyag, van tyag krivolineinykh suzhivaiushchikhsya profielen, krivolineinykh tyag met de centra van de verbuiging van twee kanten van traction. Totaliter deze gevallen hoge-handigheid shtukatur moet speciaal cognitions hebben, als niet naar aan zijn in staat om werkje te lezen, maar ook om het omlijningen op het vliegtuig te verplaatsen.

  tяga ctрeльhatрoй aрkh hз dcух ceнtрoc

  Vijg. 80. Traction strelchatroi aartsen van twee centra