Stуkatурныe рabotыRabotы шtуkatурaStуkatуруStуkatуру dля рabotы

Razdelka rystov

Rustami naam kunstmatig gemaakt in de wondpleister kanavki of cilinders. Het is bijvoorbeeld, verroest maken op de verheffingen in razdelke.Beneden de natuurlijke wijze stenig, in oshtukaturivanii de muren van de tree hallen, in otdelke plafonds bemanteelden van sbornykh bepantseerden beton nastilov.

Instrument welk prorezaiut verroeste, naam rustovkoi, of rasshivkoi. Eenvoudigste rustovka hedenen van hout boetseren met gesneden erbuit op gericht vliegtuig kanavkoi of door de cilinder - dit is aangewezen op voorgeschrevene vorm rusta.

Professioneel aannemersbedrijf, doorgaans, langgeleden benutten niet van hout rustovkami, hen smenili diuralevye.

In de uitoefening ik tweemaal trok dit instrument aan. In het eerst geval op de basis dervyannoi rustovki gemaakt meer handig alomvattend welk kan worden gehoosd en kanavku, en cilinder (vijg. 52). Hier van hout stek door de grootte 240x 100 mm legt stichting voor 1. Te midden van zijn is bolstered boven van hout vertikaale paardenstal door de grootte 170x25x100 mm welk wordt complementarily met de stichting door twee van hout podkosami diameter 15 mm in sechenii gehecht. Enerzijds consolideren paardenstal op de schuifsloten metaal plastinku met de raming 4, met ander - plastinku polukruglyi paz 5. Voorop dient voor rasshivki kanavki, seconde-voor de cilinder gelijkheid. Kanten paardenstal, waarover krepyatsya rezhushchie plastinki, obivaiut door het metaal bef. Afmeting zodanig rustovki 240x195x100 mm en weegt ze niet boven 250 g.

Uнhceрcaльнaя руctocka dля otdeлkh kaнackh h caлhka: 1 - ocнocaнhe; 2 - прachлo; 3 - руhkh; 4 - ctaльнaя плacthнa dля cыtяghcaнhя cogнуtogo руcta (kaнackh); 5 - ctaльнaя плaнka dля cыtяghcaнhя cыпуkлogo руcta (caлhkoc); 6 - шурупы

Vijg. 52. Alomvattend rustovka voor otdelki kanavki en cilinder:
1 - stichting; 2 - regel; 3 - vingeert; 4 - stalen plastina voor de gelijkheid vognutogo rusta (kanavki); 5 - stalen planka voor de gelijkheid bossed rusta (van de cilinders); 6 - shurupy

Maar nog deze huisvesting hinderlijk. En eerstdaags ik van hem afkeurde van diuraliuminiya gemakkelijker rustovki - in tweeen voor iedere operatie gefabriceerd. Rustovka met betrekking tot de einden van het metaal schrap heeft van twee protrusive cilinder voor vyborki kanavki rusta (vijg. 53) of twee lijkend op plastinki, maar op aan het werk onderdeel polukruglyi paz. Rustovka kan inktkoker voor de installatie van gericht batten dienen als.

Rуctocka dля cыboрkh kaнackh

Vijg. 53. Rustovka voor vyborki kanavki

Het is verreweg meer moeilijk om verroest op de plafonds te vergasten. In moderne bedrijfsgebouwen bepantseerde beton perekrytiya tamelijk strijken. Als perekrytie door de grootte op de kamer, dan hier shtukaturu vovse om niets te maken. Als plafond wordt van meerdere gepansterd beton nastilov ingezameld, toen tussen hen bestaan shvy welk het is onmogelijks toe te laten niet uitgemonsterd.

Zou, schijnen wat eenvoudiger: Om styk door de verdunning te dempen, om het better - te gummen en materie is maakte. Het is niettemin dit te maken op geen rekening het is onmogelijk.

Te verhullen shov regelen niet, op het plafond zal blowzy schrap blijven. Daarvandaan benadruken bouwondernemers, omgekeerd, styk, rasshivaiut het. Slechts whereat noodzakelijk om te verkrijgen die, om met betrekking tot alle lengte roest begiftigde afzonderlijk en zelfs lijn. Om dit zonder speciale huisvestingen zeer moeilijk te verkrijgen. Regelde te ontwikkelen zodanig huisvestingen welk staal alle overheen de plaats om te gelden. In ingestellen komen teleskopicheskie paardenstal (vijg binnen. 54), rustovki, diuraliuminievye terki met penoplastovym en porolonovym strijkend.

teлeckoпhheckaя ctoйka

Vijg. 54. Teleskopicheskaya paardenstal

Paardenstal dient voor beukend op het plafond van gericht battens. Vervaardiging zijn van diuraliuminievykh tabakspijpen. Noodzakelijke twee tabakspijpen door de diameter 30 mm en derde minder diameter - zodanig, om ze kon zaiti naar binnen eerst twee en om hen met elkaar te koppelen. Bovenste en koppelende tabakspijp vier openingen hebben, door welk prodevaiut krepezhnyi shtyr, wanneer noodzakelijk razdvinut stoiku op bepaald hoogtepunt. Op de bodem paardenstal lager vijfde, en boven - vintovoi domkrat met prizhimnoi plankoi.

Rustovka hedenen diuraliuminievoe canvas door de grootte 270x70 mm. De boorden van het canvas otognuty omhoog - zij glijden met betrekking tot gericht batten. Te midden van canvas priklepana handelen, en met betrekking tot boorden worden prorezi, erin priklepany de stalene messen van polukrugloi vorm door de straal 8 mm gevormd. Als mes bevindt zich door het gebied onder, het prorezhet roest-kanavku. In meeste gevallen namelijk zodanig rustovkoi en gebruik shtukatury.

Cilinder - bossed roest voor kanavki - wordt leix in die gevallen aangehaald, wanneer borden met betrekking tot wat dat redeneert ontpopten zich bedded met enkel perepadom in horizontaal vliegtuig. Kanavka hier betaamt niet, ze slechts benadrukt perepad, en cilinder zal dit mankement verhullen.

Razdelku rustov gedragen zich dvoe werkers. Hen zijn noodzakelijk twee stolika otdelochnika, stremyanka, drietal teleskopicheskie paardenstal, van hout batten, van twee doos voor de verdunning, twee kisti, twee masterka, twee diuraliuminievye terki met penoplastovym en porolonovym strijkende, rustovka, podshtopka, twee emmers.

Werk beginnen met de zegel van axiale lijnen rustov op tegengestelde muren.

Dan maken nasechku de zomen van de borden, hen kuisen, vochtigheid door het water, in de noodzakelijkheid prokonopachivaiut shvy.

Vul shov door cementeren verdunning (1 3) sijpeelde bolter met cellen 1 mm door. Vliegtuig gomen in het eerst geval penoplastovoi, en dan porolonovoi terkami.

Volgende operatie-installatie met betrekking tot de gewaagdheden van gerichte batten en vasthechting teleskopicheskimi stoikami. Op alle lengte van het plafond tamelijk twee-drietal stoek. Werker gedraagt zich rustovku met betrekking tot gericht batten, rustovka abuts tegen door het het een plank. Twee mes met betrekking tot beeindigt rustovki bevoorraden ruimer pryamolineinost kanavki.

Het is noodzakelijk om zich te herinneren: Als jullie benutten cementeren verdunning (1 3) die prorezku rusta kan worden leix totaliter begonnen1...2 ch van het moment zapolneniya shva.

Kan worden zodanig aderlating van de tijdperk ontweken. Met die uitdraai op uitzicht ik werd om zapolneniya shva gezwind-bemachtigde gipsotsementnyi verdunning te solliciteren. Op de emmer van het water (10 l) noodzakelijk om 1 deel van alabaster, te nemen4...5 delen van dor cement mengeling en 1000 g polivinilatsetatnoi vloeistof in fijne druppels in een andere (PVA). Dorre mengeling en alabaster verwarren en protsezhivaiut. Verdunning bereiden door kleine gedeeltes, in de berekening op een roest toe.

Met behulp van kisti vochtigheid styk door het water, waar voegen vloeistof in fijne druppels in een andere PVA toe. Vul shov door de verdunning, gomen penoplastovoi of porolonovoi terkoi. Consolideer gerichte batten en maar meteen rasshivaiut roest. Nadobnost in navolgende shpaklevke whereat methode verslechteert.

Het is noodzakelijk om in de conclusie omstreeks de methode rasshivki rustov op de plafonds van de bedrijfsgebouwen, te zeggen waarin hoogtepunt van de muren beduidend -3...10 m. Hier batten zal niet oprichten.

Het is doorgaans, voor perekrytii hier gelden cirkelvormige borden met protrusive rebrami. Dit arris en kan gericht voor rasshivki shva tussen stykami borden dienen. Rustovka whereat noodzakelijk speciaal - bezreechnaya (vijg. 55). Is maakte ze ook van diuralya grootte 300x120 mm. Een van bortikov breedte 40 mm otognut. In de middelmaat onderdeel zijn maakte vyrezy, bij wie krepyatsya messen. En hier stellende noodzakelijke messen, het is mogelijke prorezat kanavku of gelijkheid cilinder.

Dюрaлюmhнhecыe beзрeehныe руctockh

Vijg. 55. Diuraliuminievye bezreechnye rustovki

Kunnen geschieden zodat borden perekrytii zullen bedded oneven geveerd, met perepadami. Alsdan het zal noodzakelijk om rustovku te fabriceren, plechiki van het canvas welk verschillend hoogtepunt hebben. En om niet kanavku te maken, en om cilinder te bekoren.