Stуkatурныe рabotыRabotы шtуkatурaStуkatуруStуkatуру dля рabotы

Krivolineinye traction

 •  
  Sm111111

  In de vervaardiging aalwaardig tyag, hoe werd hoger boven gesproken, gericht dienen direct battens. En hoe te zijn, als noodzakelijk om van traction rondschrijven, polutsirkulnye, elliptisch waar te maken? Hier noodzakelijk ander te werken instrument, andere benadering om.

  De traction van het diverse type van verbuiging worden met behulp van zogenaamde voroby - profilnoi grondslagen met beweeglijk radiusnoi batten volbracht. Ieder type krivolineinykh tyag behoeftes van corresponderend naar haar instrument. Om het om te fabriceren, moet allereerst het centrum van de verbuiging en de lengte van de straal van ieder dit traction vaststellen.

  Wij willen beginnen met de meeste eenvoudige traction - polutsirkulnoi aartsen (vijg. 75).

  tяga пoлуchрkульнoй aрkh

  Vijg. 75. De traction van polutsirkulnoi aarts

  Het hier toe de centrum vinden van de verbuiging zonder de moeilijkheid: Omdat aarts presenteert de half van de cirkel, zijn onwaarheden centreren op het midden van de breedte van de opening. Met betrekking tot de diameter van de toekomst guitige plaats batten met shtyrem in het centrum. Voroba op de batten opening heeft, verafgelegen van lager profilnoi grani voroby op de afstand van de straal van guitig. Batten voroby op shtyr geplant, werker gedraagt zich profilnuiu grondslag met betrekking tot cirkelen werkje noodzakelijk profiel.

  Centrum in acclivous (of segmentnoi) naar guitig (vijg. 76) onwaarheden op de half van de breedte van de opening op de overtocht van de geslachten van pyat aarts. Op dit punt en stellen batten met shtyrem adapterend erop batten voroby, en gedrag profiel in.

  tяga пoлogoй aрkh: 1 - ceнtр; 2 - coрoba; 3 - пяta

  Vijg. 76. De traction van acclivous aarts:
  1 - centreren; 2 - voroba; 3 - vijfde

  Kan geschieden die traction de ruime straal heeft van de verbuiging (de aarts zo veel van het baldakijn welk centrum van de verbuiging bevindt zich zelfs waar-die beneden hol), dan traction maken zonder voroby waar. Met het dit uitdraaien op uitzicht maken lekala - krivolineinye gericht (vijg. 77) en met betrekking tot het gedrag boetseren. Lekala maken van sosnovykh battens waar. Om zij aanbraken niet, hen weken in waterhoudend. Op een kant van batten tot toe de half van zijn breedte totaliter5...6 cm maken propily en plooi batten, om propily werden losgegaan.

  Изgotocлeнhe kрhcoлhнeйнoй нaпрacляющeй

  Vijg. 77. Aanmaak krivolineinoi gericht

  Krivolineinye gericht het is mogelijk eenvoudig vypilit van de grondslag.