Stуkatурныe рabotыRabotы шtуkatурaStуkatуруStуkatуру dля рabotы

Het cement geboorte

 •  
  Sm111111

  Nu omstreeks de zelve ontzagwekkende boekband - cement. Geschiedenis het, hoe als vroeg als werd, verhuizingen vandaan in glub eeuwen gesproken. Veel het maakte van de reducties door, poosje werd als wij het weten vandaag.

  Van Ancient Rome boekend in XVIII eeuw. In 1756 jaar naar Engels construeren Smitonu belast met om vuurtoren in zodanig plaats te bouwen, waarin zee alles behalve nooit was kalm. Smiton was zolang persoon vysokoobrazovannym. Het las en pristine bedenkers, vanwaar de bijzondere eigenschappen wisten over van vulkanicheskikh zanden. Dan zij worden naar toegekennen? Ingenieur prinyalsya voor de onderzoeken. En ontdekken die hier belangrijke rol stuk klei en linde.

  Hoe wordt, ijsje tronulsya gesproken. Alle door 40 jaren oud na Smitona ander het landgenoot, Parker, ook door zanyavshiisya onderzoek drevnerimskikh boekband, roepte: "Zachem naar het vakantieoord naar benuttend van de consequenties van vulkanicheskikh plotselinge huiduitslagen? Het is rechtvaardig om klei met linde te mengen en om deze mengeling te verschroeien. Materie zelfs eenvoudiger: Omdat in de natuur zodanig mengeling bestaat.

  Het is Real, elk geoloog zal naar jullie zijn, - dit mergel roepen.

  Parker sprak die naar hem regelde, tenslotte, om naar het eind het geheim van romeinen aan te kondigen. Het riep in ontvangst nam hen boekband door Rooms cement.

  In 1824 g. Scheen portlendskii cement. Deze titel doshlo tot toe onze dagen leix een brief bewogen, en vandaag op stroikakh bijster nou weten en wijd benutten portlandtsement. Bekokstoofde het bricklayer Jozef Espidin die leefde nedaleko van de stad Portlenda. Hier izdavna voor de constructie noodzakelijkheden gebruikte indigeen stenig. Hier is ervan Espidin en kreeg serovatyi gruis. Verdunning ervan ontpopte zich uitstekende.

  En andere volksoverlevering omstreeks het cement "vinding". Vertel die in gashenii apprise-kipelki (in gashenii apprise-kipelkn de onvolledige boel van het water -600...700 l op 1 m3 kipelki - winnen doordringend gruis is een linde-pushonku, in gashenii de complete boel van het water -3000...4000 l op 1 m3 - winst calcareous melk) werden zodanig "stoute" rotsblokken welk in geen geval evenmin in geslagen die willen niet worden geconverteerd. Hen eenvoudig verkwanselden, poosje naar welk-die niet gekomen in het hoofd van razdrobit hen in gruis en zameshat erop verdunning. En - omstreeks de mirakel! - Verdunning dit ontpopte zich in vele tijdperken better calcareous kreeg door gebruikelijke methode. Bevroren, het schonk verreweg elk meer ontzagwekkend kunstmatig stenig.

  Zadumalis, in dan hier schelen? Misschien, dit komki hoe-die verbrandde niet? Stalen om te experimenteren. Wil het bleek, als izvestnyaki te smoorhi beploegen spekaniya en vast materiaal (het riep klinkerom), en dan izmelchit da's won uitstekende boekband - cement.

  Eerlang beheerste om van tsementy diverse eigenschappen te vervullen. Met het dit uitdraaien op uitzicht kalksteen verbrandde in furnaces, voegde aan hem diverse mineralen toe. De pakket van deze mineralen de eigenschappen stelt van het cement vast. Als niet te om de lange toerbeurt van samenstellende toevoegingen te herhalen, is besliste was de bepaalde pakket van hen naimenovat met betrekking tot de eerst brieven van alfabet in het Latijn: Alit, bleekt, tselit. Alit in klinkere imparts om prochnost te cementeren en gezwind tverdenie, bleekt - middelmaat prochnost en afzwakking tverdenie en t. P.

  Maar door de selectie van noodzakelijke compositie klinkera hebben nog niet de vereenzelviging beeindigt van de eigenschappen van aankomend cement. Voorgaand zeggen zal pomol zeggen. Dan tonshe het, van dat best kwaliteit zal knopen. Voor tsementov postzegels 200, 250, 300 noodzakelijk bolter, waar op 1 sm2 het is noodzakelijke 4900 openingen en ertussendoor verstrijkt niet van minder 85% toetsing namen. Postzegels 500, 600 verzuimen door bolter van 9000 openingen. Het is moeilijk zelfs zodanig doordringende stof nemen voor te stellen.

  Wij zeiden hoger bovenstaand: Het cement postzegel is. En die ze voorheeft? Prochnost toekomst kunstmatig stenig kreeg met de deelname deze boekband. Met andere woorden, de waarde van de beperking prochnosti in kgs/sm2 welk zal kubik van het cement verdunning van de compositie merken1 3 (cementeren: Zand) op de leeftijd van 28 dagen erin presen.