Stуkatурныe рabotыRabotы шtуkatурaStуkatуруStуkatуру dля рabotы

Litaya wondpleister

 •  
  Sm111111

  Er is ook een methode otdelki - zogenaamde litaya wondpleister. Redelijke zijn toepassing kan worden in de ruim voorst van shtukaturnykh werken of in otdelke podvesnykh plafonds beschouwd. In de tijdperk naar me wil het was van node behoorlijk wat om het te doen, en voor breidend van de gezichtseinder vandaag shtukaturov willen vertelen, op welke wijze dit is maakte.

  Vroeger in burger gebouwen podvesnye plafonds werden wijd gegolden. In zodanig "antenne tonnelyakh" gezind diverse technisch razvodki. "Door de seks" tonneliu diende podveshennaya op noodzakelijk hoogtepunt op betrouwbaar karkas metalliek rooster welk later oshtukaturivali.

  In de tapperij 'de Moskou" van de badkamer per de verdieping meer 50. Was van waarom hoofd worden bemachtigd. Het is hier, zin wil niet, en zadumaeshsya, fouilleren elk uitgang. Is beslist was om niet onder shtukaturit metaal rooster te proberen, en over te lopen erop verdunning van boven hebb maakte, natuurlijk, noodzakelijk opalubku. Het hoogtepunt van podvesnogo tunnel was voldoende - 1 m, in het plafond er waren valstrik-deuren. Gemaakte duidelijk gemakkelijke beschuttingen: Vensterraam van de doellatten obili door de triplex. Opgelost in de aardolie stearin en van kant door hem triplex, ingevet om gemakkelijker aangedaan later opalubka. Gemaakt duidelijk provesku, stellen postzegels en ernaar op de leuningen podvodili beschuttingen in. Een werker zetelde in de valstrik-deur, van boven liep en razravnival verdunning over. Seconde verdunning verhuisde, zatvorennyi niet ook dik, - om better leidde rooster door. Deed beschuttingen totaliter af3...4 ch, kuisten hen en opnieuw puskali in de materie. Op gerede stadsdelen scheep ging op traction karnizov. En op de hele brigade in 6 tijdperken overtroffene arbeid capaciteit op deze operatie. Zo werd litaya wondpleister bevallen van.

  Op podvesnykh plafonds materie niet klaar zijnen. Geweten in die jaren burgerlijk N. construeren M. Kurek de methode ontwikkelde van zalivki niet alleen plafonds maar ook van de muren.

  In de ingestellen van van node met het dit uitdraaien op uitzicht huisvestingen komen van speciale perenosnaya inventarnaya opalubka en karniznye vorm (vijg binnen. 44).

  Oпaлуbka dля лhtoй шtуkatурkh: a - щht dля otлhckh шtуkatурkh cteн: b - фoрmы dля otлhckh kaрнhзoc (cлeca - cрedняя, cпрaca - уgлocaя); c - зaceрtыш dля kрeплeнhя фoрm h щhtoc; g - chнtocoй domkрat ctoek dля kрeплeнhя пotoлohных щhtoc

  Vijg. 44. Opalubka voor litoi wondpleister:
  En - beschutting voor otlivki de wondpleister van de muren: B - vormen voor otlivki karnizov (op de gelatene - middelmaat, aan de rechterzijde - hoekig); In - zavertysh voor striemend van de vormen en beschuttingen; G - vintovoi domkrat stoek voor striemend van potolochnykh beschuttingen

  Opalubkoi voor de muren en plafond legen verticaal en horizontale gemakkelijke en ontzagwekkende beschuttingen met onbuigzaam karkas van de doellatten en triplex door de lijvigheid 4 mm, obtyanutoi door buckram op vodoupornom kleefstof voor. De meeste is ongedeeld en handig opalubka, noemde op de vijg. 44, en.

  Potolochnye beschuttingen onderscheiden van stenovykh slechts methode van hun verbinding. Hier is gebruikte shipovoe verbinding (op een zoom van de beschutting bestaan breeuwt, op tweede - nesten). Het is tevens, in de plaatsen van de verbinding onder er is anderse batten sluiting opening. In stenovykh beschuttingen verticaal shvy zorgvuldig prokonopachivaiutsya.

  Voor otlivki karnizov noodzakelijke hoekige en directe vormen (vijg. 44, b). De grootte van het kant van hoekige vorm is aangewezen op het hoogtepunt van het profiel (het moet niet minder 40 cm) van en de afmeting direct (middelmaat) van de vormen zijn. Directe vormen schijnen te zijn verschillende lengte - vertrouwende de grootte van de huisvesting.

  Karniznye vormen bereiden met zodanig berekening toe, om directe stadsdelen (otmazki) karniza verlangend op het plafond en muur, waren met betrekking tot spanne niet minder 20 cm - omdat zij later vuurtorens legen voor otdelki plafond en muren voor.

  De inner vlak van karniznykh vormen niet obivaiut door buckram, en zorgvuldig shpakliuiut en verf door buttery verf. Voor benuttende vormen zijn inner vlak vet door de stearin verdunning in de aardolie.

  Toebereiding beneden lituiu wondpleister op de muren vervulen door gebruikelijke methode. Met betrekking tot perimetru opalubki vertikaale vuurtorens beslechten, alsmede instellen horizontale vuurtoren mee seksen. Verdunning voor vuurtorens - gipsovyi.

  Tel naar de plafonds die allereerst moet zeggen die zalivku hen kunnen worden leix alsdan uitgevoerd, als in de huisvestingen hebbenen nog niet hol gereinigd.

  In dit geval, allereerst, noodzakelijk om te dragen zorg voor die, hoe om zekerheid en gerieven voor het werk shtukaturov te maken: Omdat kunan niet en hebben geen recht zij om verdieping geeuwend door de dieptes door te werken. Aannemersbedrijf moet door hem en khodovye nastily, en barrieres maken. Als deze voorwaarde sobliudeno, begeven zich op de toebereiding van het plafond (vijg. 45).

  Podgotocka пotoлka пod лhtую шtуkatурkу: a - пodbhka пotoлka рeйkamh h dрaнkoй пod лhtую шtуkatурkу; b - рaзрeз пo зaлhtomу шtуkatурkoй пotoлkу: 1 - baлka пeрekрыthй; 2 - рeйka; 3 - dрaнь

  Vijg. 45. Het plafond toebereiding beneden lituiu wondpleister:
  En - van podbika plafond door battens en drankoi beneden lituiu wondpleister; B - gleuf met betrekking tot zalitomu wondpleister naar het plafond:
  1 - onderlegger perekrytii; 2 - batten; 3 - dran

  Op het plafond met betrekking tot van hout onderleggers of rigelyam indiening maken van trapetsievidnykh battens met de zuiveringen50...60 mm en podbivaiut zijn drankoi. Voorgaand situeren naar loodrecht battens met prosvetom 80 mm (vijg. 45, en).

  Begin otdelku van de installatie op gelijke tijdperk totaliter vier hoeken van hoekige vormen karniza. Om van hen wapperden niet verdunning, de topgevels van de vormen obshivaiut door de triplex zapodlitso met het hoofd, waartegen prishita santimetrovaya bortovaya batten. Het lagere deel van vorm (otmazku) podmazyvaiut door gipsovym verdunning en krepyat staal reikoderzhatelem, en hoofd - door schroeven-zavertyshami.

  Opalubku kan worden door 30 min na zalivki afgedaan. Maar naar het het halen is van node zeer met de voorzichtigheid, nauwelijks postukivaya van hout hamer met betrekking tot rebram de rigidness van de vorm.

  Vorm voor directe stadsdelen karniza moet dicht lozhitsya op de gerede boorden van de hoek, hoe op vuurtorens, zakhodya per van niet door beneden10...15 cm.

  Op de muren moet veroorzaker bevleken met betrekking tot vuurtorens door de breedte 50 cm. Om vormen karnizov lozhilis dichte, de boorden van de zomen moeten podmazat door gipsovym verdunning.

  Eb directe stadsdelen karniza en opalubku losgebrand, het is onmogelijk om te fluiten naar wat van node onmiddellijk zachistit styki, raschistit hoeken, srezat naplyvy, als zodanig gevormd.

  Door alle ineens van node zorgvuldig promyt opalubku hartelijk water. Deze regel voortvloeit neukosnitelno om niet enkel betreffende karniznym vormen waar te maken maar ook om af te schermt. Zuiverheid, de idealiter quitte bovenaards van aan het werk onderdeel - het onderpand van de uitstekende kwaliteit van litoi wondpleister. Ja hereto in goede inhoud opalubka zal correct en lang dienen. Ik herinner mij die naar ons zijn afgepakken op100...150 otlivok. En volgend veranderd slechts buckram - en opnieuw in de materie op de zelfde dolgii term.

  Zo, karniz otlit. Nu is wachtrij achter het plafond. Horizontale beschuttingen richten met betrekking tot otmazkam karniza, hoe met betrekking tot vuurtorens op. Onder de leuning stoikami met domkratami en zorgvuldig vyveryaiut vaterpasom en batten.

  Verdunning op opalubku overloop van de bovenverdieping. Om dit van node zeer snell te maken. Als niet te om van onderwerpend van de verdunning te wachten en niet tijdperk verliezen, noodzakelijk om speciale dozen met vydvizhnym rolluik te benutten. Er overlopen maar meteen menigte welk tamelijk zou op zijnen8...10 m2 vlakken. In nadobnosti op gelijke tijdperk werk met twee, door drie dozen. Verdunning gelden handelbaar, hoe dik smetana. Verhalende doos, snel volgende interval lopen, uurwerk die, om verdunning geslagen beneden de onderleggers en rigeli over. Onmiddellijk razravnivaiut poluterkom zapodlitso met battens. Door half een uur beschuttingen losbranden - plafond is gereed.

  Laatste operatie - van zalivka muren. Vertikalnost opalubki ook strikt checken met betrekking tot otvesu. Hier het is noodzakelijk om werk in meerdere etappes zich te gedragen. Begin van de seks.

  Loop eerst toerbeurt over en weersta 30 min, beschuttingen losbranden en vestigen hen hoger bovenstaand. Door horizontale vuurtoren nu dient de lagere een aantal van gereed gips.

  Het zo verlegt opalubku, dokhodyat tot toe plafond, waar beschuttingen lozhatsya, hoe op vuurtoren, op lager otmazku karniza.

  Opalubka gemakkelijk, handig in de installatie, te dienen kan lang. Voor het werk met de om haar tamelijk twee persoon.

  Rechtvaardigheid in behalf van moet zeggen die vandaag otdelochniki, hoewel op de tijdperken en gebruik onredelijk opalubkoi, maar gevondene interessante methode van striemend zijn. Eerdere krepili beschuttingen stoikami met domkratami (dit domkrat wordt op de vijg gemerkt. 44, g). Andere gedragen als naar-andere. Provesiv vlak en postzegels met betrekking tot de hoeken van het metaal karkas gevestigd, waartegen wordt metaal rooster aangebracht, hangen metaal khomuty op. In khomuty schuiven beschutting opalubki en door krepyat zijn onder de wiggen in. Het is onmogelijk om af te wijken die zodanig methode is elk meer aantrekkelijk, dan toepassing stoek met domkratami. En als whereat om anderse gemakkelijke inventarnye beschuttingen - opalubku te benutten, dan en vovse zal incomparably sneller en meer handig werken.

  Meerdere later, wanneer wij zullen omstreeks otdelke polnosbornykh huizen van de details van verhevene fabriek paraatheid spreken, zal verteld worden, hoe zelfs hier de kennis helpt van de toelatingen van litoi wondpleister.