Stуkatурныe рabotыRabotы шtуkatурaStуkatуруStуkatуру dля рabotы

Artistiek gips

 •  
  Sm111111

  Behalve voornoemde drie types decoratief shtukaturok - calcareous-arenaceous, terrazitovykh en stenig - bestaat anderse meerdere types otdelki volbracht shtukaturami. Nazvovem hun door artistiek gips. Wij willen kennis maken met met enkel van hen.

  Decoratieve tussenvoegingen. Deze methode gelden, wanneer oshtukaturennuiu muur er is een begeerte om door te bezielen wat-nibud ornement, om te maken wat dat inscriptie, friz.

  Op oshtukaturennoi vlakken zubilom netjes vyrubaiut de plaats van aankomende tussenvoeging, zorgvuldig aline zomen. Op gekuiste plaats steken cementeren verdunning (1 2 of1 3) of ingewikkelde verdunning (1 1 5 of1:1:6). Op verse verdunning plant selecteerde voor de ornement metlakhskuiu of ondiepe tichel kovrovoi mozaiki. Kan worden schilderstuk van kusochkov tichel een of verschillende kleuren gedraaid.

  Tichel richten met betrekking tot koord op en otvesu, checken door de regel. Op timt tussenvoegingen maken zelfs van de baksteen shchebenki denting zijn in verse verdunning. Tvloeit niet om voor de tussenvoegingen glazurovannuiu tichel voor, te nemen omdat glazur nemorozostoika.

  Kistevaya wondpleister. Naar jullie noodzakelijk om muur betrouwbaar, door macrobiotic compositie af te schilderen. Met het dit draaien op uitzicht kostuums kistevaya wondpleister uit. Ja, voor gewoonlijk naar ons schildert op de tijdperken gekomene voorwaarts speciale shtukaturnye verdunningen welk worden veroorzaakt als naar-malyarnomu - kistiu van ruwwe haren of zelfs mochala.

  Kistevaya wondpleister presenteert doordringende kleur decoratieve compositie samengestelde uit verscheidene boekband met de aanvulling van tonkomolotoi stenige bloem, heeft gustotu vocht smetany.

  Na de vermenging portlandtsementa en stenige bloem dorre mengeling zatvoryaiut door calcareous melk. Als compositie het blijkt dik, het razvodyat door het water.

  Voortvloeit om het vet linde van eerst merk aan te dienen. Baksteen bloem (ze misschien pilletje verving, calcareous, tufovoi, pemzovoi, dolomitom of trepelom) tvloeit bijstere inktkoker razmolot en proseyat door bolter met cellen 0.15 mm voor. Voor podtsvetki in calcareous-cementeren compositie kunnen kunan bij ocher, mumiiu en andere zemlyanye pigmenty.

  Als de rauw stratum van kistevoi wondpleister protortsevat kistiu-tortsovkoi of door provolochnoi borstel, kan worden vlak "beneden malm-rots' gekregen.

  Als stenige bloem pomolot ook doordringend, net zo cement, en in de verf compositie om zijn vdvoe kleiner te introduceren, dan in geindiceerde recepten, willen krijgen verdunning met betrekking tot konsistentsii als malyarnye verven, en vandaar, en te veroorzaken het het is mogelijke zal gebruikelijke verfspuit.

  De tegenwoordigheid van stenige bloem verhuurt naar zodanig verven te zijn prochnee calcareous: Stenige bloem ontwikkelt ontzagwekkend armiruiushchii skelet.

  Otdelka shtampovkoi. Svezhenanesennyi nakryvochnyi stratum van goede handelbaare verdunning kan worden door diverse cliches of prokatat rubbere cilinder met relefnymi schilderstuken vergast.

  Monsterde door zodanig methode muur ine het algemeen verf door buttery verf uit.

  Sgraffito. Woord deze Italiaan en in de vertaling middelen "vytsarapannyi". Het en de grondbeginsel stelt van deze methode otdelki vast: Vytsarapyvanie schilderstuk op de stratum van kleuren wondpleister veroorzaakt op een of meerdere de strata van andere kleuren.

  Voedingsbodem beneden sgraffito oorzaak door gebruikelijke methode, accepteerde voor calcareous-arenaceous shtukaturok. Geschonken naar naar hem bevriezen, niet tot toe finale vysykhaniya, opstelde kleur stratum door de lijvigheid voor7...8 mm - kleur preparative. Zodra het nauwelijks okrepnet, oorzaak nakryvochnyi de stratum van andere kleur -, als wordt dvukhsloinoe sgraffito, of beschouwd1...2 voor mnogosloinogo (van alle verschillende kleuren).

  Mnogosloinoe vytsarapyvanie zeer ingewikkeld om gebruikelijk otdelochniku waar te maken, vooral als dit tonkosloinoe en mnogosloinoe sgraffito, waar noodzakelijk de doordringende wedstrijd te verkrijgen van ontsteken en dodenrijk. Hier ine het algemeen fungeren kunstenaaren. Shtukaturu totaliter met betrekking tot machten twee - en zelfs trekhsloinoe sgraffito.

  Voor podstilochnogo van de kleur stratum kan worden verdunning met krupnostiu van de zaadkorrels genomen als in nakryvke calcareous-arenaceous wondpleister.

  Voor de middelmaat strata noodzakelijk zapolnitel met krupnostiu van de zaadkorrels 0,15... 0.6 mm, in opper stratum verdunning rijdt met gruis - minder 0.15 mm.

  Laten wij veronderstelen, jullie maken twee-kleur sgraffito. Bracht bovenste stratum toe. Het is nu noodzakelijk om erop schilderstuk te veroorzaken. Met het dit uitdraaien op uitzicht dient boetseren-trafaret fabriceerde van ontzagwekkend nerazmokaemogo karton doornat olifoi. Trafaret consolideren op uitgemonsterd vliegtuig en door de bros perekalyvaiut erop schilderstuk. Niet doende trafaret, opudrivaiut de plaatsen van de prikken door zwart gruis of krijt (de toon vertrouwen van de opper stratum van de wondpleister). Gruis hiertoe geschikt om in meshochek van niet dicht doek te begiftigen. Wanneer trafaret wordt afgedaan, op de muur zal de onderscheidene omlijning van de schilderstuk verblijven.

  Alle deze operaties moeten gezwind maken: Soskablivaemyi stratum moet zij tamelijk vochtig, als het peresokh, nader werk is onmogelijk. Vytsarapyvanie voortvloeit om geen later te beginnen dan totaliter5...6 ch na de toepassing van vergastte stratum. Daarvandaan en bovenste otdelochnyi stratum oorzaak door kleine stadsdelen, toegedacht werk otdelochnika voor de wijziging.

  Voor vytsarapyvaniya schilderstuk bestaat volledig assortiment aan gereedschap: Kling-gebeente, direct en polukruglye dolota, skobliki.

  Bovenste stratum besnoeien met betrekking tot de schilderstuk lijn niet op juiste hoeken, en met enkel vooringenomenheid. Deze zomen schilderstuk behoeden van de vernietiging, alsmede (als wordt uitgemonsterd buitenste muur) schenken niet vlage te zijn langzaam met betrekking tot boorden podreza. Knipte bovenste stratum netjes schrappen, obnazhaya situeerde eronder stratum van andere kleur.

  Werk kan worden versimpeld, als te benutten schimmels erbuit snijden van de triplex of doordringende grondslagen doornat olifoi. In twee-kleur sgraffito gietvorm consolideren van op het vlak eerst stratum. De gietvorm lijvigheid moet zijn naar de gelijkmatige lijvigheid van de seconde stratum van wondpleister kleuren. Verdunning oorzaak zapodlitso met gietvorm. Naar de menigte okrepnut geschonken, gietvorm losbranden, en op de muur vertoeft de schilderstuk van de kleur van eerst stratum.

  In trekhtsvetnom sgraffito in het eerst geval wet hoe in twee-kleur. Maar eerst boetseren laten. Seconde plaats van boven superceding hen eerst, en oorzaak derd stratum. Beide gietvorm branden los, wanneer verdunning okrepnet.

  Voortvloeit niet om schimmels aan het werk met gipsovymi door de verdunningen te benutten. Alabaster, als is gekant, in tverdenii vergroot naar de uitgebreidheid, en om gietvorm los te branden, de zomen van de schilderstuk niet benadeeld, zal falen.

  Freska. In de conclusie vertelsel omstreeks decoratief shtukaturkakh moet anders omstreeks freskakh noemen. Freskoi naam mnogokrasochnuiu paardenstal schilderstuk met betrekking tot wondpleister. Die hoorde niet erover oeroud, het deftige type van schilderstuk volbracht naar izvestneishimi alle wereld door de magisters-kunstenaaren aan!

  Shtukaturu hier wordt ingetogene rol - bezworen als klein zodat stichting bereiden voor de handtekening van de muren voor. Maar daaruit, op welke wijze het zal het werk volbrengen, hangt de handtekening leven af. Vereisten om beneden fresku zeer ernstig te verontreinigen. Allereerst moet traceren, om muur was niet enkel droogmaken op het moment maar ook reliably koppelde van de binnendringing vlagi los, incluis van knarste water.

  Voor betrouwbaare stsepleniya voedingsbodem met belangrijkste vliegtuig leggend louteren van de stof nemen af, raschishchaiut shvy. Als baksteen niet poreus, het nasekaiut.

  Voedingsbodem steken van calcimine. Maar bereiden het bijzonder voor. Voor hem betaamt leix bijstere inktkoker vystoyavsheesya calcareous dough van izvestnyakov, obozhzhennykh op het houtskool.

  Calcareous dough weerstaan niet minder van jaar (oud magisters weerstonden het met betrekking tot 10 jaren oud!). Hierine dat tijdperk het bijwijlen otmuchivaiut: Verdun tot toe de toestand van calcareous melk, verzuimen door volosyanoe bolter, zal worden erbuit uitlenen en water slivaiut gebestreden.

  Zand zorgvuldig absterge, om erin verbleef niet kleien van en andere mengingen. Over het algemeen is aanraadde aan zand nemen van witte pilletje.

  Bevlek oorzaak in5...6 strata, lijvigheid ieder3...4 mm. Compositie voor lager strata1 2, voor oppere1:1, 5. Krupnost zand in de werkwijze van de toepassing van strata herleiden.

  Na de toepassing van iedere stratum de menigte van de verdunning tvloeit bijstere inktkoker uplotnit door de stakingen terki of prokatat cilinder voor.

  Laatst stratum moet worden vlot gegumd. Komst voorwaarts peschinki met de voorzichtigheid branden kistiu of zacht tamponom los.

  Kunstenaar begint handtekening alle ineens met betrekking tot vochtige voedingsbodem, zodra op het vlak schijnt film koolstof dioxide apprise, verven naar aangebracht is onmogelijks. Daarvandaan shtukatur voorkant bereidt naar schildere gering zakhvatkami - voor als het is mogelijk raspisat voor de dag.